4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

40 bin kişilik stad vaadi

Bursaspor Yönetimi ve teknik heyeti ziyaret eden AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Bursa'ya yakışan yeni stadı mevcut yerinde 40 bin kişilik projelendirdiklerini belirterek, projenin Bursa'ya has olacağını söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, seçim çalışmaları kapsamında Bursaspor'u ziyaret etti. Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette, Bursaspor yönetimi, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar da hazır bulundu.

Seçim döneminde Bursaspor'u ziyaret eden ilk başkan adayının Recep Altepe olduğunu ifade eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bursaspor'u çok yakından takip eden ve bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bursaspor'un dertlerini halletmek isteyen biridir. Altepe, dertleri çok iyi biliyor. Bursaspor'un da zirveye yakışacağını çok iyi biliyor" dedi.

Bursaspor'un başarılı olması için kalıcı gelir kaynaklarına ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Yazıcı, Bursaspor'un başarıya ancak kalıcı kaynaklarla ulaşabileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ise Bursa'nın, Türkiye ve dünyanın önemli şehirlerinden birisi olduğunu, şehrin en önemli simgelerinden birinin de Bursaspor olduğunu vurguladı. Son günlerde çok tartışılan Bursaspor Stadı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Recep Altepe, "Arkadaşlarımız hızla çalışıyorlar. Stadın yeri konusunda defalarca görüşüldü. Ama bununla ilgili nokta daha önceden konmuştu. 'Stadın yerinde yapılması uygun. Eğer dışarıya yapılacaksa da stadın yeri Kültürpark'a dahil edilmelidir' diye açıklama yapmıştık. Başbakanımızın gerek Bursa mitinginde, gerekse Ankara'da esas vurgulamak istediği konu, stadın Bursa'ya kazandırılmasıydı. Çünkü olimpik ölçeğindeki statlar artık Anadolu şehirlerine kazandırılıyor. Ama Türkiye'nin 4. büyük şehri Bursa'da bu konuda biraz geç kalındı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da stadın yerinde yapılması konusundaki çalışmalarını öğrendiğinde destek verdiğini kaydeden Altepe, "Benim belirtmek istediğim stadın biran evvel yapılmasıdır. Bunun geciktiğini ve bir an evvel gerçekleştirilmesi gerektiğini açıkladım. Bursa'ya yakışan stat yerinde 40 bin kişilik olarak projelendiriliyor. Belki koltuğu 33 bin olabilir. Ama 40 bine çıkacak ve yerinde olacak şekilde arkadaşlarımız çalışıyor. Bursa'ya ve çevreye uyumlu, mimarisi ve Bursa'ya has özellikleriyle özel bir proje istiyoruz. Bu da en kısa zamanda gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcuları da ziyaret etti. Başarı için kentin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, Altepe'ye seçimlerde başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Teknik Direktör Sağlam, Başkan Altepe'ye Bursaspor atkısı taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 21:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?