3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

40 bin sahte kulüp ürünü

Bursa'da, polis tarafından 4 ayrı imalathaneye yapılan operasyonda 40 bine yakın sahte kulüp ürünü ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin resmi internet sitesine gelen bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Yıldırım ilçesi Karlıdağ Caddesi Duman Sokak'taki bir imalathaneyle birlikte 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, forma, eşofman ve yağmurluklardan oluşan 40 bine yakın sahte Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ürünü ele geçirildi.

Piyasa değerinin 4.5 milyon TL olduğu öğrenilen sahte ürünlerle ilgili konuşan Fenerbahçe Kulübü Avukatı Raziye Kölgesiz, "Bu 5. operasyonumuz. Kulübümüzün ihbar hattı var ve her yerden bize ihbarlar geliyor. Biz de bu ihbarları değerlendirdik. Arama kararıyla 4 ayrı yerde arama yapıldı. Burada da bol miktarda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray forma ve eşofmanları var. Toplam sayısı 40 bini buluyor. Bunları üretmek, satmak yasak. Yasal düzenlemeler, her şey açıkça ortada. Fakat bu insanlar ısrarla bunu yapmaya çalışıyorlar. Biz Fenerbahçe Kulübü olarak mağduruz. Aynı zamanda
devletimiz için de zarardır. Çünkü vergilendirilmeyen ürünlerdir. Fenerbahçe olarak biz bu olayların üstüne gideceğiz. Başka kulüplerin de üstüne gitmesini istiyoruz" diye konuştu.

Olayla alakalı tahkikatın sürdüğü öğrenilirken, gözaltına alınan 4 kişi hakkında "marka kanununa muhalefet" suçundan işlem yapılacağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 10:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?