4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

40 günde 28 kilo verdi!

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI İLE 40 GÜNDE 28 KİLO VERDİ

Bursa'da fazla kilolarından kurtulmak için hastaneye başvuran şahıs, mide küçültme ameliyatı olduktan sonra 40 günde 28 kilo verdi.

Bursa'da 23 yaşındaki Emrah Tepecik isimli şahıs, özel bir hastanede geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası 40 günde 28 kilo verdi. Ameliyat öncesi 178 kilogram olan Tepecik, şimdi 150 kiloya indi. Fazla kiloları yüzünden yürümekte ve uyumakta zorluk çektiğini söyleyen Emrah Tepecik, ameliyatın ardından yürüme ve nefes probleminin ortadan kalktığını belirtti. Tepecik, kiloları sebebiyle yıllardır dert yandığı uyku apnesinin de azaldığını belirterek, "Açıkçası ameliyatın bu kadar kısa sürede sonuçlarını

göreceğimi tahmin etmiyordum. Yeniden canlanmış gibiyim. Ameliyatımı gerçekleştiren başta Prof. Dr. Abdullah Zorluoğlu olmak üzere, genel cerrahi ekibine çok teşekkür ederim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Abdullah Zorluoğlu ise mide küçültme ameliyatlarının en geç bir yıl sonrasında, hastaların ameliyat esnasındaki kilolarının yüzde 60'ına kadar düşebileceğini belirtti. Zorluoğlu, Emrah Tepecik'in bundan sonraki 5 aylık süre içinde 100 kilonun altına inmesini beklediklerini ifade etti. Mide küçültme ameliyatları hakkında bilgi veren Zorluoğlu, "Açık ameliyatla gerçekleştirdiğimiz bu müdahale ile midenin hacmini küçültüyor ve gıdaların

emilimini azaltıyoruz. Ayrıca ince bağırsakların 1-1,5 metrelik bölümünü devre dışı bırakarak yeni küçültülmüş mideye bağlıyoruz. Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesi kilolu veya obez olmayan bir kişinin yiyebileceği miktarlarla sınırlandırılırken, yediği besinlerin fazlasının da kilo yapmadan vücuttan atılması sağlanmış olunuyor" diye konuştu.

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI İLE 40 GÜNDE 28 KİLO VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:29:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 14:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?