3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'41 Kere Maşallah' sergisi

Osmangazi Belediyesi ve Asitane Kültür Sanat Eğitim Derneği işbirliği ile "41 Kere Maşallah" sergisi Gökdere Medresesi'nde açıldı. Geleneksel Türk Sanatları meraklılarına hitap eden sergide değişik eserler yer alıyor. 

Geleneksel Türk sanatları olan hat, ebru, cilt, çini, camaltı, gümüş kesme çeşitlemelerinden oluşan "Maşallah" yazı, hat ve tanımlarının bulunduğu sergide 41 adet "maşallah" eseri sanatseverlerin seyrine açıldı. Sergi açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, kültür ve sanat beşiği olan Gökdere Medresesi'nin böyle önemli bir sergiye ev sahipliği yapmasının tarihi kimliği ile bütünleştiğini söyledi. 

Osmangazi Belediyesi'nin tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma adına başlattığı restorasyon çalışmaları çerçevesinde kazılan Gökdere Medresesi, önemli faliyetlere ev sahipliği yapıyor. Osmangazi Belediye Başkanvekili Rıfat Bakan, "Restore edip tekrar hayat kazandırdığımız tarihi yapıları, kültürel etkinlikler ile zenginleştirerek, bu yapıların gerçek anlamda hayat bulmasını sağlıyoruz" dedi. 

Sergilenen eserler hakkında bilgi veren Sergi Koordinatörü Fatih Mehmet Ömeroğlu, eserlerin tamamının İstanbul'da faaliyet gösteren "Nun Mektebi" adlı Geleneksel Türk Sanatları Okulu öğrencilerine ait olduğunu ifade etti. Geleneksel Türk Sanatı'na ait çeşitlemelerinden oluşan sergide 41 değişik "Maşallah" çalışması olduğunu kaydeden Ömeroğlu, 7 Aralık tarihine kadar açık kalacak sergiye mekan sağladığı için Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?