4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

412 öğrencinin sertifika heyecanı

Mudanya Belediyesi bünyesindeki Etüd Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda başarılı olanlara sertifikaları dağıtıldı.

Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen ve Teknoloji, Sosyal bilgiler derslerinde birinci dönemde başarılı olan 412 öğrenciye belgeleri Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde verildi. Ayrıca bale, salsa, drama, gitar ve tiyatro kurslarına katılan 309 öğrenci de sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde salonu dolduran yüzlerce öğrenci velisi, Belediye Başkanı Erol Demirhisar'a teşekkür ederek, "Allah kolaylık versin, yolun açık olsun" dedi. Öğrenciler, Başkan Demirhisar'ı "Erol abi", "Erol amca" diye uzun süre alkışladı.
Demirhisar, "Bu çocuklar sizin olduğu kadar benim de onların üzerinde sorumluluğum var. Beni bu göreve getirirken sadace git o koltukta beş yıl otur, hizmet yap diye seçmediniz. Bir gün kordondan yürüyerek belediyeye gidiyordum. Bir kız oturmuş taşlara ağlıyor, annesi 20 metre ileride. Annesi, 'Gel kızım' diyor, 'Babanın durumu malum, seni özel dershaneye yazdırmam'. Kız ısrarla 'Anne ben okumak istiyorum' diyerek ağlıyordu. İkisini aldım belediyeye götürdüm, dinledim. Kısa zamanda gönüllülerle yola çıktık. Emekli öğretmenlerle birlikte özel dershanelerin açılmasından bir buçuk ay sonra Etüt Eğitim Merkezi'ni açtık“ dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:07:29
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 16:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?