4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

42 bin 500 bebek aşılanacak

Bursa'da aşılama oranında yüzde 100 oranına yaklaştıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, hedeflerinin her yıl 42 bin 500 yeni doğan bebeğin aşılanması olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Bursa Vali Yardımcısı Ziya Güler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 20-26 Nisan tarihlerinin Türkiye'de ''Aşı Haftası'' olarak kutlandığını belirterek, toplum sağlığının korunması açısından aşıların önemini belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından ''Genişletilmiş Bağışıklama Programı'' yürütüldüğünü belirten Çelik, programın hedefinin aşıyla korunulabilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlıklar ile ölümlerin engellenmesi olduğunu kaydetti.

Çelik, program çerçevesinde boğmaca, difteri, tetenoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, çocuk felci, hepatit B ve pnömokok hastalıkların önlenmesinin hedeflendiğini anlatarak, ''4. Ulusal Aşı Haftası'' etkinlikleri kapsamında da toplumun aşılama ve aşı ile korunulabilir hastalıklar konusundaki farkındalığının artırılması için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti. Bursa'da her yıl 42 bin 500 yeni doğan bebeğin aşılanmasının hedeflendiğini ifade eden Çelik, 2008 yılı çalışmalarına göre nüfusun 5'li karma aşıda yüzde 98'inin, hepatit aşısında yüzde 94'ünün, verem aşısında yüzde 96'sının, kızamık, kabakulak ve kızamıkçıkta da yüzde 100'ünün aşılandığını bildirdi. Çelik, aşıların sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri, devlet hastaneleri, toplum sağlığı ile aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapıldığını açıkladı.

Bursa Vali Yardımcısı Ziya Güler de, ''Aşı Haftası'' boyunca eksik aşılı ve aşısız çocukların, risk grubundaki kişilerin aşılarının tamamlanmasının ve toplumda bu konu hakkında bir farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Güler, Türkiye'nin geleceği olan çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için aşılamanın son derece önemli olduğunun altını çizdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?