4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

450 bin öğrencinin karne sevinci

Bursa'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 1. döneminin sona ermesiyle 450 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Bursa'da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki toplam 450 bin öğrenci ile 20 bin öğretmen sömestr tatiline girdi.

Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katılan Bursa Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, birinci sınıf öğrencilerine karnelerini tek tek verdi. Karnelerini almanın sevincini yaşayan minikler, 16 günlük tatile girdi.

Ziyaret sırasında velilere seslenen Vali Yardımcısı Yüksel, başarılı ve başarısız bütün öğrencilerin ayrım yapılmadan memnun edilmesini isteyerek, kesinlikle cezalandırmaya gidilmemesi gerektiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise 2008-2009 eğitim öğretim yılının birinci dönemini sıkıntısız bir şekilde atlattıklarını belirterek, "Bu eğitim öğretim döneminde Bursa'da çok güzel çalışmalar yaptık. Göreve başladığım günlerde eğitim alanında bir eylem planı hazırlamıştım. Eylem planında öğrenciler, öğretmenler ve veliler gerekeni yaptılar. Ama önümüzde SBS ve ÖSS gibi çok önemli sınavlar var. Bunları da bilerek hareket etmek gerekiyor" dedi.

Milli eğitim olarak ikinci dönemde yüklerinin biraz daha ağırlaşacağını dile getiren Gülsar, ikinci dönemde performanslarını biraz daha artıracaklarını vurguladı. Bursa'da bütün alt yapının hazır olduğunu da dikkat çeken Gülsar, "Eksiğimiz yok. Sadece başarılı olmak zorundayız. Bu konuda da ilimizin tek eksiği fazla göç alması. Göç almanın dışında Bursa'da önemli bir problemle karşılaşmadık. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?