6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

462 yıl hapis talebi

SKANDAL GÖZALTIDAN 462 YILA KADAR HAPİS TALEBİ ÇIKTI

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliğinden dolayı yanlışlıkla gözaltına alındığı ihale yolsuzluğu soruşturması kapsamında yakalanan 16 kişi hakkında, toplam 462 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre polis, bir ilköğretim okulu ile Uludağ Üniversitesi'nde açılan inşaat, yemek ve temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine gerçekleştirdiği şok baskında, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. 6 saat süren gözaltı süresinin ardından İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliğinden dolayı gözaltına alındığı belirlendi. Bir gün sonra yakalanan ve asıl şüpheli olduğu belirlenen müteahhit İ.Y. ise sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

5'i Uludağ Üniversitesi'ne, 1'i ise Odunluk İlköğretim Okulu'na yönelik 74 bin ila 5 milyon lira arasında değişen ve fesat karıştırıldığı ileri sürülen 6 ayrı ihale mercek altına alındı. Olaya karıştıkları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılar, serbest bırakıldı.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Tahkikatı yürüten savcılık, eski milletvekili M.G. (56) ve Uludağ Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı S.T. (57) liderliğinde kurulan örgüte üye oldukları iddia edilen Uludağ Üniversitesi Bütçe Daire Başkanı Z.Ö. (63) Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü müdür yardımcılarından M.A. (54) ve müteahhitler M.E. (50), C.Ö.(41), S.G.(62), İ.G. (51), B.K. (45), M.T.Ö. (49), E.Ç. (47) ve İ.Y. (47) hakkında "çete" suçundan ve karıştıkları "ihaleye fesat karıştırmak" suçu sayısına göre toplam 414 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Hazırlanan 12 sayfalık iddianamede ayrıca, çete dışında sadece ihaleye fesat karıştıkları iddia edilen A.R.B. (50), A.Y.(55), F.T. (56) ve Ş.Ç.'nin (57) ise 12'şer yıla kadar hapisleri istendi.

Haklarında toplam 462 yıla kadar hapisleri istenen toplam 16 şüpheli, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Kurulan suç örgütünün lideri olmakla suçlanan M.G.'nin 63 yıla, yerine yanlışlıkla Bursaspor Kulübü Başkanı'nın gözaltına alındığı İ.Y.'nin ise 51 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Bu arada 6 saatlik gözaltı süresinin ardından salıverilen yeşil beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı hakkında ise ek takipsizlik kararı verildi.

Öte yandan savcılığın, Başkan Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltına alınmasıyla alakalı polis, jandarma ve BTSO yetkilileri hakkında açtığı soruşturma ise sürüyor.

SKANDAL GÖZALTIDAN 462 YILA KADAR HAPİS TALEBİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 11:34:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 14:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?