4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

465. Erguvan Bayramı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '465. Erguvan Bayramı', 24 – 27 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.

Bursa'da baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü olarak kabul edilen Erguvan Bayramı, bu yıl 24 Nisan Cuma ile 27 Nisan Pazartesi tarihleri arasında kutlanacak. Bursa kültüründe çok önemli bir yere sahip olan bayramın yeniden canlandırılması için Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Emir Sultan Türbesi’nin ziyaret edilmesi, erguvan ağaçlarının dikilmesi ve Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayacak olan organizasyonun ilk gününde ‘Buhara’dan Bursa’ya, Bursa’dan Bosna’ya’ başlıklı panel gerçekleştirilecek ve 'Erguvan' konulu resim sergisi Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

'Bursa'da Erguvan' konulu resim yarışması ve 'Bursa'da Tarih, Tarihte Bursa’ konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni de yine Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak. İkinci gününde Emirsultan'da Erguvan gezisi yapılacak olan organizasyonun son gününde de 'Bursa'da Erguvan' konulu resim yarışması ve 'Bursa'da Tarih, Tarihte Bursa’ konulu fotoğraf yarışmasında değerlendirilen eserler Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’in damadı Bursa erenlerinden Emir Sultan’ın her yıl erguvan açma mevsiminde Bursa’da, tüm ülke coğrafyasından gelen sevenleriyle buluşmasından dolayı Erguvan Bayramı’nın 14. yüzyıldan itibaren düzenlenmeye başladığını belirtti. Bakan, “19. yüzyıla kadar bir gelenek olarak sürdürülen ancak 1855 yılında yaşanan Bursa depremi nedeniyle kesintiye uğrayan bayramın yeniden canlandırılarak kültürel hayata kavuşturulmasını hedefliyoruz. Bursalı hemşehrilerimizi kutlamalara bekliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?