3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

465. Erguvan Bayramı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '465. Erguvan Bayramı', Emir Sultan Meydanı’nda yapılan törenle başladı.

Bursa'da baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü olarak kabul edilen Erguvan Bayramı’nın Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 öncülüğünde düzenlenen ve Emir Sultan Meydanı’nda yapılan açılış töreni vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, Bursalıların değerlerine sahip çıktığını belirterek, “Zengin kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara taşımak çok önemlidir. Ne mutlu ki Bursa, Erguvan Bayramı geleneğini sürdürüyor. Erguvan, baharın gelişinin tabiatın uyanışının müjdecisidir” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de konuşmasında, erguvan bayramının insanları birbirlerine kenetlediğini ifade etti. Keskin, “Bu yıl 465. yılını kutladığımız Erguvan Bayramı’nda yıllar önce olduğu gibi, bugün de halkımızla barışık ve gönül gönüle olmayı hedefliyoruz. Bu güzel günlerin artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu. Eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu da ‘Erguvan’ konulu şiirini okudu. Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu Mehter Takımı’nın gösterisiyle renklenen etkinlikte katılımcılar Emir Sultan Meydanı’na erguvan fidanları diktiler. Törende ayrıca Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, programa katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarihi Kültürel Miras Çalışma Gurubu adına temsilci Ayşe Yandayan’a; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına törene katılan Abdullah Karadağ da Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Sevim’e teşekkür plaketi verdi.

Emir Sultan Türbesi’ni de ziyaret eden konuklar daha sonra Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Buhara’dan Bursa’ya, Bursa’dan Bosna’ya’ başlıklı panele katıldı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kara’nın yönettiği panelde, Saraybosna Şarkiyat Enstitüsü’nden Dr. Amina Jesenkovic, “Bursa’dan Bosna’ya Tasavvuf Kültürü” konulu sunumunu yaptı. Panelin diğer konuşmacısı Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nodirkhon Khasanov da “Buhara’dan Bursa’ya Tasavvuf Kültürü” konusunda bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?