2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

5 ay yetecek kadar su rezervi var

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehire 5 ay yetecek kadar su rezervi bulunduğunu, yaz aylarında su problemi ihtimalinin olmadığını söyledi.

Gazetecilerin barajın doluluk oranının düşük olmasına ilişkin sorularını cevaplandıran Başkan Hikmet Şahin, "Su rezervlerimiz tamam diye bunları dikkatsizce kullanmamız doğru değildir. Su kullanıyoruz, ellerimizi yıkarken, traş olurken yeteri kadar kullanmamız gerekir. Gereksiz yere çeşmeyi açık bırakmayalım. Sifonu gereksiz çekmemek lazım, araç yıkarken hortumla değil kova ile yıkamalıyız. Duş alırken dikkatli su kullanabiliriz. Çamaşırları tek tek değil, makinada biriktirerek dolunca çalıştarmalıyız.

Suyu tasarruflu kullanmak gerekir. Biz Temmuz ayı faturalarımızla birlikte vatandaşlara tasarrufa ilişkin el büroşürü göndereceğiz. Bursalı hemşehrilerimiz de bunlara dikkat edeceklerdir. İleride olası bir su sıkıntı ile karşılaşmayalım. Sonuçta 5 aylık bir suyumuz var. 4-5 ay sonra da kışa giriyoruz zaten. Bu bir eğitim meselesidir, buna dikkat etmek durumundayız. Biz bu yazı su problemi ile geçirmeyiz. 5 ay rezervimiz mevcuttur. 5 ay problem yok. Sadece bu yaz değil, her zaman bu tasarrufu yapmamız gerekiyor. İnancımız gereği de bu tasarruf önemlidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 14:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?