6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

5 ayda 3500 alkollü sürücü yakalandı

BURSA'DA 5 AYDA 3 BİN 500 ALKOLLÜ SÜRÜCÜ YAKALANDI

Bursa'da son 5 ayda 3 bin 500 sürücünün alkollü araç kullanırken yakalandığı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ'ta ulaşım konusunda çalışan personele trafik eğitimi verildi. BESAŞ bünyesinde görev yapan ulaşım sorumlusu 25 kişinin katıldığı eğitimde, Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Memişçi, trafik kaza istatistiklerinden örnekler verdi. Trafikte küçük yaştaki sürücüler kadar deneyimli sürücülerin de kazalara neden olduğunu belirten Memişçi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen 'Trafikte Çözüm Ortak Akılda' başlıklı eğitimlerle sürücülere trafikle ilgili genel bilgileri hatırlattıklarını kaydetti.

Kazalar olmaması için değişimin ve eğitimin şart olduğuna işaret eden Memişçi, trafik kuralları odaklı eğitimle sürücülerin trafikteki hallerinin belirlenmesi ve kazaların kaynağının tespiti ile trafik bilincinin yükseltilmesini amaçladıklarını belirtti. Trafik kazalarının temelinde kural ihlalleriyle, sürücülerle yayaların kusuru karşı tarafta arama gibi unsurların yattığını belirten Memişçi, "Kazalarda genellikle hız kurallarına uymamak, trafik kurallarını bilmemek veya bildiği halde kuralları yok saymak gibi temel hatalarla karşılaşıyoruz" dedi.

Trafik kaza anlaşma tutanaklarının ileride polisin tamamen devre dışı kalacak şekilde düzenleneceğini de dile getiren Memişçi, alkollü araç kullanımıyla ilgili tespitlerini paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 50 bin kişiyi denetleme kararı çıktığını, ancak Bursa'da bu rakam aşılarak 60 bin kişinin denetlendiğini kaydeden Memişçi, "Son 5 ayda 9 bin 500 araç sürücüsü üzerinde alkol denetimi yapıldı. Kazalarda alkollü araç kullanımıyla da sıklıkla karşılaşıyoruz. Yaptığımız yaklaşık 10 bin kontrolde 3 bin 500 araç sürücüsüne ceza yazıldı. Bu da denetlenen her 3 sürücüden birinin alkollü araç kullandığını ortaya çıkardı" diye konuştu.

Eğitimin ardından BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğdan, Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Memişçi ve Trafik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Baş Komiser Salih Karaman'a desteklerinden dolayı plaket verdi.

BURSA'DA 5 AYDA 3 BİN 500 ALKOLLÜ SÜRÜCÜ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:18:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?