3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

5 bin kişi teröre lanet için yürüdü

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaklaşık 5 bin kişi, teröre lanet için yürüdü. Son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto eden kalabalık, Amerika ve Ermenistan bayrağı yaktı.


Orhangazi sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen 'Teröre Lanet Yürüyüşü', yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile Cumhuriyet Alanı'nda başladı. Bölücü terör örgütü PKK ve terör örgütüne destek verenlere lanet yağdırılan yürüyüşte, şehit aileleri, gaziler, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar kol kola yürüdü. Yürüyüşte, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Kuzey Irak PKK'ya Mezar Olacak" sloganları atıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yürüyüş öncesinde Cumhuriyet Alanı'nda bir asker için yazılan şiiri okuyan Orhangazili Şehit Polis Oktay Özçelik'in babası İlhan Özçelik, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Şehit Babası Özçelik, "'Bayrakları bayrak yapan üzerlerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.' Yurdumuzun üzerindeki bayrak inmeyecek, minarelerimizden ezan sesi dinmeyecek. Terörü lanetleyenlere ne mutlu" diye konuştu. Gazi Hasan Öcal ise, "Kimse, Türk halkını yazdığı safsatalarla, bu vatandan soğutamaz. Hiç kimseye bu vatanı böldürmeyiz" dedi. Yürüyüş öncesinde Cumhuriyet Alanı'nda Amerika'ya da tepki verdi. Bu sırada Amerika ve Ermenistan bayrakları yakıldı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 05:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?