2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

5 çocuğunu bırakıp sevgilisiyle kaçtı

Bursa'da genç bir kadın, çalıştığı işyerinde tanıştığı kişiyle kaçıp evi terk edince 5 çocuğu ve eşi perişan oldu. Çocuklarına bakamayan ve devlet korumasına vermek isteyen baba, boşanma davasının Haziran ayında görüleceğini söyledi. Eşinin çocuklarını arayıp sormadığını ve kendisi işteyken onlara 10 yaşındaki oğlunun hem annelik hem babalık yaptığını söyleyen baba, "Kaçtığı adamdan hamile olduğunu öğrendim. Bu nasıl vicdan? Çocuklarını nasıl bırakıp başkasına gitti?" diye konuştu. 

Bir oto yıkama firmasında çalışan Ersin Aydoğdu (34), 2 göz odalı gecekonduda hayatını idame ettirirken, eşi de eve katkı sağlamak amacıyla çalışmaya başladı. Ancak eşiyle görücü usulüyle evlenen Canan Aydoğdu (35), burada tanıştığı kasaplık yapan bir kişiyle Gemlik'e kaçtı. Canan Aydoğdu, eşinin kendisine iyi şartlarda bakamadığını, kötü davrandığını, bu yüzden boşanacağını söyleyip 5 çocuğunu bırakarak evi terk etti. 

16 yaşındaki Aziz bir işyerinde çalışıp aileye katkı sağlamaya çalışırken, 10 yaşındaki Emrah kardeşleri 7 yaşındaki Kübra, 5 yaşındaki Uğur ve 3 yaşındaki Emre'ye hem annelik hem de babalık yapmaya başladı. 20 gündür okula gidemeyen Emrah, kardeşlerine sahip çıktığını, onların altını ve üstünü değiştirip ekmek verdiğini söyledi. Annesini görmek istemediğini ifade eden Emrah, "Annem kaçtı, bir daha gelmedi. Gemlik'te başkasının yanına gitti. Ben güçlükle kardeşlerime bakıyorum. Okula da gidemiyorum. Benim artık öyle bir annem yok, yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bir daha buraya gelmesin" diye konuştu. 

Gözü yaşlı baba Ersin Aydoğdu ise, aldığı asgari ücretin kendisine yetmediğini, 240 YTL kira verdiğini anlatarak, "Artık insanlara karşı utanıyorum. 10 yaşındaki Emrah'ı da okula gönderemiyorum. Bu çocuklara kim bakacak? Bir an önce çocuklarımı devlet güvencesine vermek istiyorum. Ben yaşı 10 ve 16 olan iki çocuğuma bakabilirim. Diğer 3 çocuğumu yuvaya verebilirim. Eşim bu çocukları düşünmeden gitti. Yazıklar olsun ona. Telefonu da kapattı. Kaçtığı kişiyi arıyorum. 'Artık arama, mahkemede görüşeceğiz' diyorlar. Haziran ayında boşanma davamız var. Öğrendiğim kadarıyla kaçtığı kişiden de çocuk bekliyormuş. Çocuklarını bırakıp giden anneye çocukları teslim edilir mi? O artık çocuklarının yüzünü göremeyecek. Komşularım da olmasa daha da zor durumda kalacağım. Devletten, belediyeden ve hayırsever insanlardan yardım istiyorum" diye konuştu. 

Annelerinin terk ettiği çocuklardan 7 yaşındaki Kübra'nın dramı ise yürekleri dağlıyor. Menenjit hastalığı geçiren ve konuşamayan, krize girdiğinde kafasını duvarlara vuran Kübra'nın acil olarak tedavi edilmesi gerekiyor. Babaları işe gittiğinde evde yanlız kalan kardeşler, sağlıksız bir ortamda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 11:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?