4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

5 kardeşten eğitime destek

Bursa'da hayırsever Zümrüt ailesinden 5 kardeşin bir araya gelerek yaptıracağı 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı. Okula ismi verilecek olan en büyük kardeş Remzi Zümrüt imza öncesi duygusal anlar yaşarken, okulu önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna yetiştireceklerini söyledi.

Bursa'da hayırseverlerin eğitime desteği devam ediyor. Remzi, İdris, İsmet, Orhan ve Ahmet Zümrüt kardeşlerin bir araya gelerek Çiftehavuzlar Mahallesi'nde yaptıracakları 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı. Yaklaşık 2 milyon 500 TL'ye mal olacak okulun önümüzdeki eğitim-öğrenim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Okulun çevre düzenlemesini ise Osmangazi Belediyesi tarafından yapılacak.

Heykel Valilik binasında gerçekleşen protokol töreninde Vali Şahabettin Harput, hayırsever kardeşleri tebrik etti. Türkiye'nin ve Bursa'nın en büyük meselesinin eğitim olduğuna dikkati çeken Harput, "Bursa'da halen 4 bine yakın dersliğe ihtiyaç var. Bu kadar dersliğini maliyeti ise 450 milyon TL. Devlet kendi imkanlarıyla bu meseleye çare bulmaya çalışıyor. Ancak sürekli artan nüfus ve göç Bursa'daki derslik ihtiyacının artmasına sebep oluyor. Türkiye'de hayırseverlerin eğitime destekleri devam ediyor. Bugünde 5 değerli kardeş çok hayırlı bir projeye imza atıyor. Bu krizde bu kadar maliyetli bir projeye imza atmak cesaret ister. Bu iş zenginlik değil gönül işidir. İnsanlar güzellikleriyle anılır. Bu projeyle bu isim ömür boyu yaşayacak" dedi.

Zümrüt ailesnin en büyük kardeşi olan Remzi Zümrüt ise imza öncesi duygusal anlar yaşadı. Mutluluğunu dile getiren Zümrüt, "Çok mutlu ve gururluyum. Allah bize bu imkanı verdi ve bizde devletimizin ihtiyacına destek olmak istiyoruz. İmkanı olan herkesi böyle hayırlı işlere imza atmaya davet ediyorum. Bu okulu bu yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre son 5 yılda eğitime destek kampanyası çerçevesinde hayırseverlerle 68 protokol imzalandığı bildirildi. Bin 209 derslik yapılırken, toplam maliyetin ise yaklaşık 140 milyon TL olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?