3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

5 mahallede yıkım yapıldı

Kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam eden Yıldırım Belediyesi, bugün de 5 mahallede yıkım yaptı.
Yiğitler, Erikli, Arabayatağı, Esenevler ve Bağlaraltı mahallelerinde gerçekleştirilen yıkımda, 3 zemin 2 ilave kat yerle bir edildi. Yıkım, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçlerinin desteğiyle başladı. Bildik manzaraların yaşandığı yıkımda, Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapı ekipleri ile güvenlik güçleri, kaçak yapı sahiplerine kaçak yapılaşmanın mahzurlarını anlattı.
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak yapı sahiplerine seslenerek, kaçak yapı yapmaktan vazgeçmelerini, aksi takdirde büyük emekle yapmış oldukları binaların yerle bir olacağını söyledi.
Yıldırım'ın her geçen gün kabuk değiştirerek özenilecek bir ilçe olduğunu belirten Başkan Keskin, vatandaşlardan binalarına deprem envanteri yaptırmalarını istedi. Kaçak binaların depremde büyük risk teşkil ettiğine dikkat çeken Keskin, "Çok uygun fiyatlara yaptırabileceğiniz deprem envanterini yaptırmanız sizin ve aileleriniz için büyük önem taşımaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası ekiplerinin gerçekleştirdikleri envanter çalışması sonrasında riskli taşıyan bina sahiplerinin en kısa sürede güçlendirme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hep birlikte el ele vererek Yıldırım'daki bu sorunu tamamen bitireceğiz" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?