2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

5 saatlik operasyonla kurtarıldı

TRAKİNG YAPARKEN BACAĞINI KIRAN KADIN 5 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI

Uludağ'ın eteklerinde bulunan Aras Şelalesi'nde traking yapmak isteyen 25 yaşındaki kadın düşerek bacağını kırdı. Cep telefonu ile yardım isteyen kadını, arama kurtarma ekipleri 5 saat süren operasyonla kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla birlikte Osmangazi ilçesi Soğukpınar mevkisi Keteli Yaylası'na çıkan Filiz Ertürk (25), traking yapmak için Aras Şelalesi'ne gitti. Derede kayadan kayaya atlamak isteyen Ertürk, düşerek bacağını kırdı. Cep telefonu ile jandarmaya haber veren yaralı ve arkadaşları yardım beklemeye başladı. İhbar üzerine olay yerine giden sivil savunma, AKUT ve jandarma ekipleri yaralıya ulaştı. Orman içindeki yolun patika ve kayalık olması ekiplerin ilerlemesini zorlaştırdı. Kurtarma çalışmalarına Soğukpınar köylüleri ve AKUT'a ait ATV motoru da katıldı. Yaralıyı bulunduğu bölgeden çıkartmak için adeta seferber olan ekipler, sedyeyi dağ motoru ile taşıdı. 4 saatte Aras Deresi'ne ulaşan jandarma, sivil savunma, 112 ve AKUT ekipleri, yaralıya hemen ilk müdahaleyi yaptı. Bacağı kırıldığı tespit edilen yaralı, ilk müdahalenin ardından aynı yoldan Ketenli Yaylası'na indirildi.

Zaman zaman acı çeken Ertürk'ü yanında bulunan arkadaşları ve ekipler teselli etti. Ertürk, hazır bekletilen ambulansa 2 saat süren yolculuğun ardından ulaştırıldı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonda ambulansta ilk müdahalesi yapılan Ertürk rahat bir nefes aldı. Acılar içinde ambulansa konulan Filiz Ertürk, kendisini kurtaran bütün ekiplere teşekkür etti. Çok eğlenceli bir yolculuk yaşadığını söyleyen Ertürk, "2.5 saat yardım gelmesini bekledik" diye konuştu.

Yaralı ile ilk teması kuran Fazlı Taşdelen ise, "Piknik için geldiler. Yürüyüş yapmak ve şelaleyi görmek için yukarıya çıktılar. Düşüp bacağını kırmış. Bana telefon geldi ve yardım istediler. Bizde ekiplere haber verdik" dedi.

Jandarma olayla ilgili tahkikat başlattı.

TRAKİNG YAPARKEN BACAĞINI KIRAN KADIN 5 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI
TRAKİNG YAPARKEN BACAĞINI KIRAN KADIN 5 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI
TRAKİNG YAPARKEN BACAĞINI KIRAN KADIN 5 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:31:01
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 10:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?