3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

5 yaşından beri çiziyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 36 yıldır yayınlanmakta olan Gemlik Körfez Gazetesi’nde yaklaşık 5 yıldır ‘Çiziyorum’ köşesinde resim ve karikatür çizen Barış Can Güler, bu kez de ’23 Nisan” konulu resim yarışmasında birinci oldu.

Gemlik’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Perşembe günü düzenlenen “23 Nisan” konulu resim yarışmasında ilköğretim okulu öğrencileri yarıştı. Gemlik Körfez Gazetesi ‘Çiziyorum’ köşesi çizeri ve Özel Aykent İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencisi Barış Can Güler’in yaptığı eser birinci kademe öğrencileri arasında Gemlik birincisi olmaya layık görüldü.

Barış Can Güler, geçen yıl da Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalara katılarak büyük başarılar elde etmişti. Küçük çizer, ‘Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede” adlı resim yarışmasında Türkiye özel ödülü ve laptop kazanmış, aynı yarışmada Bursa üçüncüsü, Gemlik birincisi olmuştu.

Phılıp tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Küresel Aydınlanma" konulu resim yarışmasında Türkiye özel jüri ödülüne layık görülen Güler, "İzcilik" konulu resim yarışmasında Gemlik birincisi, Cumhuriyet konulu resim yarışmasında Gemlik ikincisi olmuştu. Küçük karikatürist, katıldığı diğer resim yarışmalarından da altın madalya ve başarı belgeleri ile ödüllendirilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?