1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

50 müzik öğretmeni aynı sahnede

Bursa'daki Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi mezunu 50 müzik öğretmeni, okulun geleneksel gecesinde konser verdi.
 
Türkiye'nin çeşitli illerinden Bursa'ya gelerek okul arkadaşlarıyla eski günleri yad eden Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi mezunu öğretmenler, lisenin 16. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bursa'da konser verdi. Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, 600'ü aşkın mezun biraraya geldi. Türkiye'deki Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri arasında ilk kez Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin gerçekleştirdiği mezunlar konseri büyük ilgi gördü. Gecede konuşma yapan Okul Müdürü Kazım Aksu, okulun kurulduğu ilk yıllarda büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, "Mezunlarımız göçmen kuşlar gibi dağıldıkları Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Bursa'da toplandılar. Yürekleri her zaman sanat için çarpan bu insanlar, aynı heyecanla eğitim camiasındaki görevlerini yerine getirmektedirler" dedi.
 
Gecede biraraya gelen mezunlar mutluluklarını dile getirerek, dostluklarının devamı için düzenlenen gecenin çok anlamlı olduğunu ifade ettiler.
 
AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Kılıçkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konser öncesi konuşmalar uzayınca, izleyiciler sıkıntılı anlar yaşadı. 50'ye yakın mezundan oluşan koro ve orkestra, şef Erhan Torlular yönetiminde konserin ilk bölümünde Tchaıkovsky, Schröder, Brahms, Elgar ve Lloyd Webber gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendirirken, Muammer Sun'un 'Cumhuriyet', Süleyman Tarman'ın 'Vatan Destanı', anonim eserlerden 'Kütahya'nın Pınarları' ve Cemal Reşit Rey'in '10. Yıl Marşı' ile ikinci bölümde büyük alkış aldı. Konser, Cenan Akın'ın 'Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Marşı' ile sona erdi.
 
Bu arada, konser öncesi lisenin resim bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisinin de açılışı yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 14:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEVDET PAMUK IP: 78.168.69.xxx Tarih : 23.03.2008 12:18:59

SAYIN KAZIM AKSU ÖĞRETMENİMİZİ AZİMLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM. KENDİLERİNİN NE KADAR AZİMLİ BİR İNSAN OLDUĞUNU KASTAMONU GÖL'DEN İYİ BİLİRİM . BEN DE ONUN ESKİ BİR ÖĞRENCİSİYİM.. SELAMLAR, SAYGILAR KENDİSİNE.