1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

50 yıllık geleneklerini canlandırdılar

Keles İlçesi'ne bağlı Kemaliye Köyü'nde Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından köyde 50 yıl önce yapılan gelenekler yeniden canlandırdı. 

Yıllar boyu köyden şehre göçün etkisiyle unutulmaya yüz tutmuş gelenekler Kemaliye Köyü'nde tekrar ortaya çıkarıldı. Köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen faaliyetler 'Yörük çadırı' kurulmasıyla başladı. 

Kadınlar, gelen misafirlere gözleme hazırladı. Kemaliye Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sezgin Sevim, birlik ve beraberliğin önemine temas ederek, "Biz bugün yan yana, omuz omuza neler yapabileciğimizi herkese gösterdik. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadınız. 

50 yıl önceki coşkuyu, 50 yıl sonra sizlere tekrar yaşatabildiysek ne mutlu bize" dedi. 

Şenliklerin gece bölümü ise şiirlerle başladı. Köyde okuyan öğrencilere derneğin en yaşlı üyesi Hüseyin Arslan tarafından hediyeler verilirken, Dağ-Der'in düzenlediği futbol turunuvasında mücadele eden oyuncular da ödüllendirildi. 

Yöresel sanatçılar Ahmet Bayhan ve İbrahim Solak'ın müzikleri eşliğinde devam eden gecede folklor ekipleri oyunlar sergiledi. Etkinliğin ikinci gününde mevlit okutulurken, katılan davetli ve köy halkına yemek ikram edildi. Köy halkı mezarlık ziyaretini de unutmayarak ölmüşlerine fatiha okudu. 

Şenlikler, köy ve dernek yararına gerçekleştirilen açık arttırma ile sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?