4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

50 yıllık tapu hasreti sona erdi

Bursa'da daha önce sit alanı olduğu için imarsız olan Mollaarap Mahallaesi'nde tapu sevinci yaşandı.

Mollaarap Mahallesi'nde yapılan tapu dağıtım törenine Yıldırım Belediye Başkanın Özgen Keskin, belediye başkan yardımcıları ve mahalleliler katıldı. 50 yıldan beri oturdukları yer için imar bekleyen mahalle sakinleri tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, mahalle halkına tapu vermenin sevincini yaşadığını ve bu gibi samimi ortamların kendisine huzur verdiğini ifade etti. Kentin plan meselesi olduğuna dikkat çeken Keskin, "Göreve geldiğimiz zaman Yıldırım ilçesinde toplam 17 mahalle imarsızdı.

Göreve geldik ve bu mahallelerin imar planlarını hazırladık. Sözde sit alanı olarak gözüken bu mahallelerde planlı kentleşme konusunda sıkıntılar vardı. Bu plansızlık içinde çarpık yapılaşmanın olması kaçınılmazdı. Daha fazla plansız yapılaşmayı önlemek için bu mahallelerde imar çalışmalarına başladık. Kentimizin beton yığını haline gelmesini önlemek için yaptığımız plan çerçevesinde bugün burada tapu dağıtımını yapıyoruz. Mahalle sakinlerine tapu vermek benim için büyük bir mutluluk. Zaten vatandaşlarımız bunun karşılığını 29 Mart Yerel Seçimleri'nde vermiş oldu" diye konuştu.

50 seneden beri Mollaarap Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen mahalle muhtarı Mustafa Onaran, ikamet ettiği bölgenin sözde sit alanı olduğunu ve daha önce seçilen belediye başkanlarının bu meseleye ilgisiz kaldığını söyledi. Keskin'e belediye başkanı seçildikten sonra mahallenin sıkıntılarını aktardığını söyleyen muhtar, Keskin sayesinde mahalleye huzur geldiğini ifade etti. Daha önce aynı mahallede 107 kişiye tapu verilirken, tapu teslim töreninin 2. etabında 132 kişiye daha evlerinin tapusu verildi. 200 kişiye daha tapu verileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?