3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

500 altın çocuğa, 500 altın

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen törenle eğitim, sosyal ve sportif alanlarda başarılı olan çocuklara altın verildi.

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi tarafından bu yıl geleneksel olarak 3 kez eğitim, sosyal ve sportif alanda başarılı olan öğrencilere '500 altın çocuğa, 500 altın' adıyla düzenlenen törenle ödülleri verildi. Eğitim-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Özer, Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin anne karnından başladığını ve sonrasında da ömür boyu devam ettiğini söyledi.

Çocukların evde anne ve babalarından, okulda öğretmenlerinden ve sokakta da karşılaştıkları insanları görerek eğitim aldıklarını belirten Özer, bir çocuğun eğitiminden tüm kasabanın sorumlu olduğunu belirtti. Özer, çocukların eğitimi alanında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduğunu ifade ederek, ''Toplumda gördüğümüz eksik ve yanlışları hep birlikte çözmek zorundayız. Eğitimi sadece okullara hapsedemeyiz, eğitimi sadece öğretmenlere mal edemeyiz. Sorunu böyle çözemeyiz'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker de insanların en hayırlısının insanlara en faydası dokunacak olduğunu dile getirerek, ülkenin geleceğini aydınlatacak gençlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Ödülün, motivasyon konusunda çok önemli olduğunu belirten Şeker, bu noktada ''Marifet, iltifata tabidir'' sözünün öneminin ortaya çıktığını belirtti.

Şeker, bugünün gençlerinin geleceğin inşa ve imarında rol alacaklarını dile getirerek, ''Burada ödül alan gençlerimiz, yarının valileri, doktorları, mimarları, mühendisleri, bilim adamları ve siyasetçileri olacaklar. Bu noktada kazanılan başarıların ödüllendirilmesi çok anlam kazanıyor. İlçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla belirlenen çocuklarımızı çeyrek altınla ödüllendirdik. Bu noktada bize destek veren hayırseverlere çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Törene, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ile çok sayıda öğrenci ve velisi katıldı. Konuşmaların ardından, başarılı 500 öğrenciye altın verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 10:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?