2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

500 bin öğrenci karne aldı

BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI

Bursa'da, 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle yaklaşık 500 bin öğrenci yaz tatiline girdi.

Bursa'da yarım milyon öğrenci karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. 20 bin öğretmen ve 500 bin öğrenci 3 aylık yaz tatiline başladı. Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay'ın babası Sezai Burak katıldı. Şehit askerin babası oğlunun isminin bu okula verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "İnsanlar bu tür acılar yaşadıklarında yüreklerinde 40 tane mum yanar. Ama zamanla bu mumlar sönermiş. Sadece bir tanesi yanmaya devam eder. Ve yüreği yakmaya devam eder. Oğlumuzun bu okul ile isminin yaşatılması acımızı azaltıyor" dedi.

Harput, Türkiye'de herkese büyük işler düştüğünü söyledi. Öğrencilerin planlı ve programlı çalışmayla hedefine ulaşacağını dile getiren Harput, "Bu ülkenin yöneticileri, anne ve babalar sizden büyük işler bekliyor. Büyük Atatürk'ün bir sözü var. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler başarmak için kuvvet bulacaktır. Dünyanın en güçlü ülkesini siz kuracaksınız. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz? Hepinizin bir ideali var. O ülkeyi siz kuracaksınız. Sizin gözünüzdeki mutluluk pırıltısı anne ve babalar için bir servettir. Hedefinizi yüksek tutacaksınız. O hedefe ulaşmak için fedakarlık ortaya koyacaksınız. Başarılar tesadüfi değildir. Birkaç sene sonra keşke dememek için bu çağları çok iyi kullanmak zorundayız. Hepiniz benim çocuklarımızsınız. Çok önemli bir ismin okulunda öğrencilik yapıyorsunuz. Planlı çalışarak başarılı olacaksınız. Eğlenmeye de zaman ayıracaksınız. Planlı olarak başarılı olursunuz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, çok başarılı bir eğitim dönemini geride bıraktıklarını belirterek, "Karne bir durum değerlendirmesidir. Kötü not alanlar asla üzülmesinler. Yeni hedeflerle başarınızı artırabilirsiniz. Tatilinizi aktif bir şekilde değerlendirin. Hayat devam eden bir süreç. Çok büyük bir yarış var. Bu hafta sonu LYS yapılacak. Sizlere hayatta başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, okul birincisi Ayşegül Zengin'e karne ve hediyesini takdim etti.

BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI
BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI
BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI
BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 11:57:03
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 12:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?