6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

510 bin öğrenci dersbaşı yapacak

BURSA'DA 510 BİN ÖĞRENCİ 20 BİN ÖĞRETMEN HAFTAYA DERSBAŞI YAPIYOR

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 510 bin öğrenci ve 20 bin öğretmenle kentteki eğitimin meselesinin ağır ama değerli yükünü, başarıyla taçlandırmak için çalışmalara başlıklarını söyledi.

Milletin aydın kesimi dendiğinde akla ilk olarak öğretmenlerin geldiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, "Sizin görevinizin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama biz bütün zorlukları aşmaya mecburuz. Biz, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için, ülkemizin kalkınması ve halkın eğitilmesi için neler yaptığımızı her zaman sorgulamamız gerekiyor. Çünkü milletin velilerin ve öğrencilerin sizden beklentileri çok büyük. Bizler, önümüzdeki öğrencileri hem hayata, hem de bir üst öğrenime hazırlama gibi zor bir işi yapıyoruz. Eğitimde feda edilecek hiç bir fert yoktur. Tüm öğrencilerimizi kendi öz çocuğumuz gibi görmemiz gerekiyor. Kendi çocuğumuz bir soruyu bile yapamadığı zaman duyduğumuz üzüntü ve bununla ilgili aldığımız tedbirleri bize emanet edilen çocuklar için muhakkak yapmalıyız" dedi.

Okulda yönetim ve örgütlenme, liderlik, öğrenci başına harcama miktarı, fiziksel tesis ve donanım, teknolojik alt yapı gibi etkenlerin öğrencinin başarısını etkileyen önemli faktörler olduğunu dile getiren Müdür Gülsar, "Ancak okul müdürünün ve öğretmenlerin niteliği ve kalitesinin, öğrencilerin öğrenmeleri ve gelişimleri üzerine etkileri, tüm bu etkenlerden daha önemlidir. Çünkü öğrenci, öğretmeni rol model olarak alıyor ve aynen taklit ediyor. Sorumluluğumuz gelecek kuşakların alacağı eğitime bağlı olarak Türkiye'nin geleceğidir" diye konuştu.

İlköğretim birinci sınıfa başlayan öğrenciler, okula uyum programlarına 13 Eylül’de başlayacak. Yeni eğitim ve öğretim kanaat dönemi, 20 Eylül 2010’da start alacak ve 28 Ocak 2011 Cuma günü sona erecek. 31 Ocak'ta başlayacak olan yarıyıl tatilinin ardından 14 Şubat 2011 Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak. 2010-2011 eğitim ve öğretim dönemi 17 Haziran 2011 Cuma günü sonlanacak.

BURSA'DA 510 BİN ÖĞRENCİ 20 BİN ÖĞRETMEN HAFTAYA DERSBAŞI YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:13:03
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 15:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?