2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

52 yıl sonra ebesini ziyaret etti

AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, 52 sene önce kendisini dünyaya getiren ebesini, bir açılış töreninde kendisine iletilen bir not sayesinde ziyaret etti. 

Bursa'nın Gürsu İlçesi'ne yapılan sağlık ocağı açılışına gelen Ambarcıoğlu, açılış sırasında bir polis memurunun kendisine getirdiği notu okuyunca şaşkına döndü. Üzerinde, "Faruk bey oğlum, Orhaneli'den senin ve kardeşinin ebesiyim, seni görmek istiyorum" yazılı notu yanındakilere okutan vekil 52 sene önce ebeliğini yapan Saide Yiğit'i aramaya başladı. 75 yaşındaki ebe Saide Yiğit'in açılışın olduğu alanın karşı kısmındaki evde oturduğunun öğrenilmesi üzerine harekete geçen Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, eve giderek ziyarette bulundu. 

Ambarcıoğlu, kendisini kapıda karşılayan yaşlı kadını görünce boynuna sarılarak hasret giderdi. 52 sene önce dünyaya gelmesine yardımcı olduğu minik Faruk'un şimdi milletvekili olduğuna inanamadığını belirten ebe Saide Yiğit, "Faruk Bey oğlumun sesini duyup burada olduğunu öğrenince telaşa düştüm. Hemen bir not yazıp, 'emniyetli olsun' diye polislerden iletmelerini istedim. Gelmesini bekledim. Pencereden geldiğini görünce çok mutlu oldum. Dünyaya geldiğinde 3 kilo 500 gram ağırlığındaydı. Her şey olabileceği aklıma gelirdi ama bir gün milletvekili olacağı aklıma gelmezdi" dedi. 

Öte yandan 52 sene sonra ebesinin ellerini öpüp kendisini dünyaya getirdiği için teşekkür eden AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, polislerin kendisine ebesinden geldiğini söyledikleri notu verdiklerinde çok şaşırdığını ifade ederek, "Notu okuduğumda programın bitmesini sabırsızlıkla bekledim. 52 sene sonra ellerine doğduğum kadının kim olduğunu merak etmeye başlamıştım. İsmini daha önceleri duyduğum Saide ebe dünya tatlısı bir teyzem çıktı. Şimdi 52 yaşındayım 52 sene sonra ebemi buldum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 15:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?