4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

6 işçinin cesedine ulaşıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ndeki kömür madeninde metan gazı sıkışmasından meydana gelen grizu patlamasında toprak altında kalan 19 işçiden 6'sının cesedine ulaşıldı.

Mustafakemalpaşa İlçesi’ne 30 kilometre uzaklıktaki Alpagut Köyü yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik İşletmesi´ne ait kömür ocağında, dün akşam 19.30’da, 32 işçinin çalıştığı sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Yaklaşık 220 metre derinlikteki patlamanın ardından 19 işçi toprak altında sıkıştı. 13 işçi ise kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Kurtarma amaçlı ocağa giren 5 işçi, içerideki gazdan zehirlenince güçlükle dışarı geri dönebildi.

Müdahalede sıkıntı

1985’den beri faaliyette olan ve daha önce meydana gelen grizu patlamasında 4 işçinin öldüğü ocaktaki patlamadan sonra bölgeye jandarmanın yanı sıra Balıkesir´den 10, Dursunbey Şen Madencilik´ten 10, AKUT Bursa´dan 20, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´ndan 20 kişi ile Bursa Sivil Savunma´dan çok sayıda ekip sevk edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zonguldak ve Tunçbilek’ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını açıkladı. Yoğun gaz kokusu nedeniyle müdahalede güçlük çeken ekipler, ocağa sürekli olarak hava verdi. Ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar sırasında 7 kişi yoğun gazdan zehirlenerek olay yerindeki ambulanslarda tedaviye alındı.

Milletvekilinin iddiası

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için Zonguldak´tan gelecek ekiplerin olay yerine ulaşması beklenirken, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer 19 işçinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Allah yardım etsin, işleri çok zor

Kömür ocağında çalışan Hüseyin Ayyıldız, ocaktan çıkarılan kömürü yakınlardaki silolara nakletmekle görevli olduğunu belirterek, “Tam ocaktan çıktığımda patlama sesi duydum. İçim acıdı ama yapacak bir şey yoktu. Aşağıya kadar indim. Yakında olan bazı arkadaşlarım kurtuldu. Çok sayıda arkadaşım patlamanın olduğu yerde. Allah yardım etsin, ama işleri çok zor’’

İşçilerin isimleri belirlendi

Alınan bilgilere göre ocakta mahsur kalan 19 işçinin ismi şöyle: Şenol Kurt, Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunis Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin.

6 işçinin cesedine ulaşıldı

Şu ana kadar cesedine ulaşılan işçilerden ikisinin ismi Ali Kazan ve İzzet Kuşoğlu... Mahsur kalan 13 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.
 

....
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 09:11:23
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 09:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?