3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

6 kişilik ailenin yaşam mücadelesi

Bursa'da, 6 çocuklu aile, tuvaleti ve banyosu olmayan 10 metrekarelik derme çatma barakada hayatta kalma mücadelesi verirken, 5 yaşındaki Kader, içinde bulundukları sefaleti anlarıken göz yaşlarına boğuldu.

 "Borçlarımız var. Fakirliğimize ağlıyorum" diyen minik Kader, geceleri üzerlerinde farelerin gezdiğini söyleyerek, başbakandan kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde mısır satıp, hurda toplayarak geçimini sağlayan Kadir Pesenli (32), zatürre rahatsızlığına yakalanınca, 4 ay önce hastaneye yattı. Bir süre burada tedavi gören Pesenli, hastaneye bin 500 TL senet imzalayarak taburcu oldu. Ardından ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkartılan 8 kişilik Pesenli ailesi Bursa'ya taşındı.

8 KİŞİ AYNI ODADA UYUYOR

Altınova Mahallesi'nde derme çatma bir barakaya mahallelinin izin vermesi ile yerleşen 2'si erkek 4'ü kız 8 kişilik Pesenli ailesi, soğuk kış günlerinde 10 metrekarelik odada birlikte yaşamaya başladı. Suyu, tuvaleti ve banyosu olmayan barakada zor şartlar altında yaşayan Pesenli ailesinin tek geçim kaynağı ise, ayakkabı boyayıp keçe satan 8 yaşındaki oğulları Yılmaz. Günde kazandığı 4-5 TL arasındaki para ile ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Yılmaz, yarıda bıraktığı okuluna devam etmek istediğini
söyledi. Babası ve ablası için yetkililerden yardım isteyen küçük çocuk, "Babam ve ablam çalışırsa ben de okuldan sonra yine çalışırım. Geçimimizi böylece sağlamış oluruz" diye konuştu.

OKULA GİDEMİYORLAR

Dut ağacının altına yapılan barakada bazı günler açlıkla, bazı günler de soğukla mücadele eden Pesenli ailesinin 3 çocuğu maddi imkansızlık sebebiyle okullarına ara vermek zorunda kaldı. Mustafakemalpaşa'da okula gittiklerini, ancak Bursa'ya geldiklerinden bu yana okula gidemediklerini söyleyen 3 kardeş, okulunu ve arkadaşlarını özlediklerini söyleyerek, "Okulumuza devam etmek istiyoruz" diyerek yetkililerden yardım istedi.

KADER'İN GÖZ YAŞLARI

Annesi, babası ve ablalarının göz yaşyarına daha fazla dayanamayan küçük Kader, yaşadıkları dram için göz yaşı döktü. Neden ağlıyorsun sorusuna, "Borçlarımız var, fakirliğimize ağlıyorum" diyerek göz yaşlarına boğulan küçük çoçuğu annesi bile sakinleştiremedi. "Keşke paramız olsa" diyerek hıçkırıklara boğulan küçük kızın anlattıkları ise dehşet vericiydi. Küçük yaşına rağmen söyledikleri ile herkesi duygulandıran 5 yaşındaki Kader, "Geceleri biz yatarken üzerimizden fareler geçiyor. Korkuyorum. Bu hayattan kurtulmak istiyoruz. Başbakandan bizi kurtarmasını istiyorum" diye konuştu.

Küçük Kader'in yaşadığı üzüntü anne ve babasını göz yaşlarına boğarken, ailenin yaşadığı dram yürek burktu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 17:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?