1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

6 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi

Bursa'da, polis ve jandarmanın film gibi operasyonu sonucu, 6 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi.

Alınan bilgiye göre, operasyon Bursa-Ankara Karayolu'nun 20. kilometresinde, dün akşam saatlerinde yapılan rutin yol uygulaması sonucu start aldı. 16 Z 8243 plakalı Opel marka çalıntı araçla Ankara istikametine giden E.S. (24) isimli bir şahıs, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polisin kovalamacası sonucunda şüpheli şahıs, Yeni Çevre Yolu girişinde bariyerlere çarptı. Çarpmanın ardından şüpheli şahıs, çalıntı aracı bırakarak ormanlık alana doğru koşmaya başladı. Polis ekipleri de şahsın peşinden gitti.
Kovalamacadan sonuç alınamayınca, jandarmaya haber verildi. Ancak şüpheli şahıs bulunamadı. Aradan yarım saat geçtikten sonra şüpheli şahıs, üzerinde kan lekesi ve çamur olduğu halde Narlıdere Kooperatifi Minibüs Durağı'na gitti. Burada kooperatif başkanına arkadaşlarından dayak yediğini anlatan zanlı, başkandan kendisini İnegöl'e götürmesini istedi. Bu arada zanlı, başkanın telefonundan arkadaşlarına telefon açarak, kaza yaptığını ve Narlıdere durağından kendisini almaları gerektiğini söyledi. Durumdan şüphelenen durak başkanı, polise haber verdi. Bunun üzerine, polis ve jandarma tarafından yapılan aramada, zanlının üzerinden Mesut Dönmez adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Zanlının arkadaşları için kurulan pusu sonucu, İnegöl'den gelen Z.O. (35) isimli şahıs da yakalandı. Bu kişinin yapılan sorgusunda, adam öldürme ve oto hırsızlığı suçlarından sabıkaları bulunduğu anlaşıldı. Kurulan ikinci bir pusu sonucu ise, zanlının Saklıca'nın Bursa'dan gelen 4 arkadaşı daha yakalandı. Kestel'e geldiklerinde durumu anlayan 4 zanlı, Tempra marka otomobille tekrar Bursa istikametine doğru kaçmaya başladı. Kestel merkezden çıkışta, bir TIR'ın da yardımıyla, F.S. (25), M.Ç. (26), M.K. (26), M.T. (26) isimli zanlılar kıskıvrak yakalandı. Zanlıların kullandığı Tempra marka araç içerisinde yapılan aramada, 1 sustalı bıçak ve 7.65 mm çapında Baretta marka silah ele geçirildi. Olayın ardından E.S, Z.O, F.S, M.Ç, M.K. ve M.T.'den oluşan 6 kişilik hırsızlık şebekesi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yapılan açıklamada, çalıntı aracın Ertuğrulgazi Mahallesi'nde oturan Hüsnü Hakan İnanoğlu'na ait olduğu ve bu şahsın geçen hafta Pazar günü soyulduğu belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?