5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

6 milyon lira kül oldu

(ÖZEL) 6 MİLYON LİRALIK KÖPÜK KÜL OLDU

Bursa'nın Kestel ilçesinde yalıtım malzemesi üreten bir fabrikada çıkan yangın, 6 milyon liralık zarara yol açtı. Büyük bir patlamayla alev alan fabrikadaki yangını söndürmek için bölgeye 16 ayrı itfaiye aracı sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kestel İkinci Sanayi Bölgesi'ndeki Sezgin Baran Korkmaz (34) ve Yusuf Araz'a (60) ait Kamak ısı yalıtım sistemleri fabrikasında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangın, büyük bir patlamayla alev aldı. Bir anda fabrikayı saran alevler için bölgeye 16 ayrı itfaiye aracı sevk edildi. Fabrikanın içinde bulunan birer tonluk 10 adet sıkıştırılmış gaz tüpünün patlamaması daha büyük faciayı engelledi. 28 kişinin çalıştığı fabrikada kimsenin olmaması can kaybının

önüne geçti. İtfaiye ekipleri, 2 saat boyunca bir yandan alevlerle boğuşurken, bir yandan da sıkıştırılmış gaz tüplerinin patlamaması için soğutma yaptı. İtfaiye ekiplerinin canla başla çalışması, alevlerin çevrede bulunan ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı 4 ayrı fabrikaya sıçramasının önüne geçti. Büyük bir patlamayla alev topuna dönen fabrikadaki yangın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 10:03:00
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 11:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?