1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

60 günlük bebeğini evlatlık verecek

Bursa'da, kredi kartı borcu sebebiyle sokağa terk edildiği öne sürülen 4 çocuğun babası ortaya çıktı. Akrabaları tarafından kaçırılan eşini bulmak için İzmir'e gittiğini belirten işsiz baba Ethem Balcı, çocuklarının 3'üne bakabileceğini ancak 35 günlükken annesi tarafından terk edilen Ayşe'yi evlatlık olarak vereceğini söyledi. 

Akrabaları tarafından kaçırılan karısı Songül Balcı'yı aradığı sırada 4 çocuğunu ablasına bırakan Ethem Balcı, çocuklarının yetiştirme yurduna verildiğini öğrenince Bursa'ya geldi. Biri 60 günlük 4 çocuğuyla sokak ortasında kalan acılı baba, vatandaşlardan yardım istedi. Merkez Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi'nde bir hemşehrisine ait tek göz odalı evde kalan Ethem Balcı'nın 25 gündür annesine hasret olan en küçük çocuğuna şimdilik komşuları bakıyor. Diğer çocukları 6 yaşındaki Fatma, 2 yaşındaki Nazar ve 1 yaşındaki Alparslan'a kendi imkanlarıyla bakmaya çalışan Ethem Balcı, "Hayırseverlerden yardım bekliyorum. İyi bir aile bulabilirsem 60 günlük Ayşe'yi evlatlık vereceğim. Yuvaya verildiğini öğrenince hemen gelip aldım" dedi. 

26 yaşındaki eşinin akrabaları tarafından kaçırıldığını ve kötü yola düşürülmesinden korktuğunu anlatan Balcı, "Kredi kartı borcu sebebiyle çocuklarımı terk etmedim, geçici olarak ablama vermiştim. Eşim kaçırıldı. Onu bulmak için İzmir ve Manisa'ya gittim. Ancak sadece çocuklarımı Manisa'da bulup Bursa'ya getirdim. Ablama teslim ettiğim çocukların yurda verildiğini öğrenince hemen Bursa'ya döndüm. Eşimin kötü yola düşmesinden korkuyorum" diye konuştu.

Ramazan'da bir kuruş parası olmadığını söyleyen Balcı, kendisine hayırseverlerin yardım eli uzatmasını istedi. Annesinin kaçırılmasının canlı şahitlerinden 6 yaşındaki Fatma ise, "Annemi döverek zorla arabaya bindirdiler. Ardından arabada ilaç verip uyuttular. Bizi de arabaya bindirip ardından komşumuzda indirdiler" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?