2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

60 Hektarlık orman yandı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın mahallinde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Nihat Canpolat, yaklaşık 60 hektar ormanlık alanın yandığını açıkladı.


Alınan bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Gemlik ile Yenököy arasındaki Hasartepe mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Bursa ve ilçeleriyle Yalova, İstanbul ve Balıkesir'den gelen orman ve itfaiye arazözlerinin haricinde havadan da 4 helikopter ve 2 uçak ile müdahale edildi. Yanan ormanlık alanda inceleme yapan Bursa Valisi Nihat Canpolat, yaklışık 60 hektar ormanlık alanın yandığını söyledi.

Havaların sıcak olması nedeniyle bu tipte yangınların çıkabileceği hususunda herkezin tedbirli olmasına dikkat çeken Canpolat, "Maalesef 60 hektar ormanlık alan yandı. Arkadaşlarımızın yaptığı incelemelerde herhangi bir kasıt unsuruna rastlanmadı" dedi.


Yangının çıkma sebebinin muhtemelen kırık bir şişe camından güneşin yansıması şekliyle olabileceği şeklinde değerlendirildiğini kaydenen Canpolat, "Dileğimiz, vatandaşlarımız pikniğe gittiklerinde ateş ve kirliliğe dikkat etsinler. Orman hepimizin müşterek alanı, ormanlar olmazsa bizler de olmayız" diye konuştu. Vali Canpolat, yangının kontrol altına alındığını, sadece ufak çapta birkaç bölgede devam ettiğini, soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam edeceğini sölerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 23:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?