4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

60 sanık hakim karşısında

Bursa'da menfaat karşılığı kaçak yapılara göz yumdukları iddiasıyla toplam 2 bin 400 yıla kadar hapisleri istenen 9'u tutuklu 60 sanığın yargılanmasına başlandı.

Muş'ta ikamet eden sanıklardan biri, hakimin Bursa'da evinin bulunduğunu söylemesi üzerine şok oldu. Yaklaşık 8 saat süren dava sonunda 4 kişinin tahliyesine karar verildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "rüşvet almak ve vermek" suçundan toplam 2 bin 400 yıla kadar hapisleri talep edilen ve aralarında Yıldırım Belediyesi zabıta ve yıkım kontrol ekiplerinin de bulunduğu 9'u tutuklu 60 kişinin yargılanmasına başlandı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar, rüşvet alıp vermediklerini söyledi.

En büyük şoku ise rüşvet verdiği iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan İ.T. yaşadı. Hayvan satımı işi yaptığını ve Muş'ta ikamet ettiğini anlatan İ.T, "Bursa'ya yalnızca kurban bayramlarında, hayvan getirmek için gelirim. Bursa'da bulunan akrabalarımın yanında kalır, memleketime dönerim. Ben nasıl kaçak ev yaptırmışım? Olmayan kaçak evim için kime rüşvet vermişim? Anlamadım" dedi.

Yaklaşık 8 saat süren yargılama sonunda mahkeme, tutuklu sanıklardan A.K., A.G., N.M. ve K.A.'nın tahliyesine karar veren mahkeme, İ.T.'nin Şirinevler Mahallesi'nde üzerine kayıtlı evinin olup olmadığının da araştırılmasına karar vererek, davayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?