2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

61 bin mükellef 'Torba"ya girdi

BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, 36 günde yaklaşık 61 bin vergi mükellefinin borçlarını yeniden yapılandırmak için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bu çok iyi bir rakam. Son tarih 2 Mayıs'a kadar sayının daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) iş birliği ile BUTTİM Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda ‘6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’ konulu seminer düzenlendi. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş, Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız, BSMMMO Başkanı Mesut Topcu’nun da hazır bulunduğu seminere katılım yüksekti. Gelir İdaresi Grup Başkanları İsmail Tekkoyun ve Ramazan Omaç’ın sunum yaptığı seminer öncesinde söz alan BSMMMO Başkanı Topcu, son yıllarda ‘torba yasa’ yoluyla yasa yapma yoluna sıkça başvurulduğunu belirterek, “Yasa yapma konusunda parlamentonun uzun formaliteli hantal yapısı, buna yol açıyor olsa da, Türkiye’nin bu yolla yasa yapma alışkanlığını mutlak surette terk etmesi gerekiyor” dedi.

“ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

Vergi aflarının vatandaşları bir kez, maliyeci ve muhasebecileri ise iki kez olumsuz etkilediğini de sözlerine ekleyen Topcu, “Aflar, mesleki itibarımızı önemli ölçüde erozyona uğratıyor. Biz meslek mensupları olarak, çözüm ortağımız olduğuna inandığımız maliye teşkilatından, üzerimizdeki iş yükünü taşıyamaz bir noktaya geldiğimizi anlamasını, bu konuda düzenlemeler yapılmadan önce bizlerin de fikirlerinin alınmasını, yeni uygulamalar için adaptasyon süresi tanınmasını bekliyoruz. En önemlisi de üzerimize aldığımız ilave işlerin angarya niteliğinde olmaması için, ücretlendirilmesi hususunda da çözüm ortağımızdan bizlere yardımcı olmasını istiyoruz”

“ÇOK İYİ BİR RAKAM”

Torba Yasa’nın içeriğinin çok kapsamlı olduğunu dile getiren Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ise “Yeniden yapılandırmayla ilgili başvurular, 1 Mart tarihinde başladı. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 61 bine yakın başvuru aldık. Bu çok iyi bir rakam. Son gün 2 Mayıs’a kadar iyi bir başvuru sayısına ulaşacağımızı ümit ediyorum. Bu süreçte, konuyu mükelleflerimize mali müşavirlerin anlatması da büyük önem taşıyor” dedi. İbrahim Saydam, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, gerek mükelleflerin gerekse mükelleflerin mali danışmanlığını yapan mali müşavirlerin yanlarında olduklarını da vurgulayarak, mali müşavirleri çözüm ortağı olarak gördüklerini kaydetti.

“SÜREÇ HIZLANACAK”

Saydam’dan sonra söz alan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş ise torba yasa kanununun mükelleflere çok büyük kolaylıklar sağladığını ifade ederek, birçok mükellefin bu kanundan yararlanmasını beklediklerini söyledi. Gelir İdaresi olarak, yeniden yapılandırma süreci sonrasında denetim ve inceleme alanında ağırlıklı olarak çalışacaklarını vurgulayan Güneş, “Önümüzdeki süreçte, incelenecek dosya stoğu azalacağı için incelemelerin kısa süre içersinde bitirilmesini hedefliyoruz. İncelemeler, çok daha seri halde gerçekleşecek. Yine bazı uygulamalarda yenilikler getireceğiz” dedi. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş’in ardından program, Gelir İdaresi Grup Başkanları İsmail Tekkoyun ve Ramazan Omaç’ın ‘6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’ konulu sunumlarıyla devam etti. Seminer, soru-cevap şeklinde sona erdi.

BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
BURSA'DA 61 BİN MÜKELLEF
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 22:52:04
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 18:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bursalı osmanlı IP: 78.173.135.xxx Tarih : 9.04.2011 22:10:33

eee..vergisini  zamanında ödeyenler ne oluyor şimdi...enayi mi...kekmi....