3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

7 sene sonra yakalandı

Bursa'da 3 ayrı gasp ve 10 ayrı hırsızlık olayının faili olduğu tespit edilen 6 çocuk babası inşaat işçisi, 7 yıl sonra parmak izinden yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2000 yılında 3 gasp ve 10 ayrı hırsızlık olayına karıştığı ileri sürülen A.S. (32), o tarihe kadar hiçbir suç kaydı olmadığıdan polis tarafından yakalanamamıştı.

 3 farklı olay yerinden alınan parmak izleri, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arşive alındı. Öte yandan 1 sene önce bir hırsızlık olayından gözaltına alınıp parmak izi alınan 6 çocuk babası inşaat işçisi A.S, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmada, 3 ayrı gasp ve 10 hırsızlık olayının failinin A.S. olduğunun belirlenmesinin ardından operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, A.S.'nin İzmir'de saklandığını tespit etti. Bunun üzerine İzmir'e giden polisler A.S.'yi Uzundere semtinde gözaltına aldı. A.S. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından hırsızlık ve gasp suçlarından adliyeye sevk edildi.

A.S.'nin 27 Şubat 2007 tarihinde Karaman Mahallesi'nde girdiği bir evde E.A. (12) isimli çocukla karşılaşınca bıçak tehtidi ile odaya sokup cep telefonunu gasp ettiği, 1 Mayıs 2000 tarihinde Yeni Karaman Mahallesi'nde F.D. (29) isimli bayanın evine pencereden girip bıçak tehtidi ile kolundaki bilezikleri aldığı ve ayrıca 4 Temmuz 2000 tarihinde F.A. (44) isimli bayanın evine girerek tacizde bulunduğu bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 18:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?