4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

7 yıllık bekçisi fabrikayı soydu

7 YILDIR BEKÇİ OLARAK ÇALIŞTIĞI FABRİKAYI BOŞALTIRKEN YAKALANDI

Bursa'da 7 yıldır bekçi olarak çalıştığı fabrikadan kumaş çaldığı öne sürülen yaşlı adam, polis tarafından gözaltına alındı. Bir süredir 40 bin liralık kumaşlarının kayıp olduğunu söyleyen firma sahibi, bekçiden şikayetçi oldu.

Vatandaşların, "Kahvehaneyi taşıyorlar" ihbarını değerlendiren asayiş ekipleri, olay yerine gittiğinde 3 çuvalla birlikte bir dolmuş şoförüyle karşılaşınca soruşturmayı derinleştirdi. Olayın kahvehaneyle alakası olmadığı, yan tarafında bulunan tekstil fabrikasının bekçisinin çaldığı malları anlaştığı taksi şoförü aracılığı ile taşıdığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi Yıldırım Sokak'ta bulunan Moda Çeyiz adlı iş yerinde 7 yıldır bekçilik yapan ve fabrikada yatıp kalkan Halil B.'nin (63), fark edilmeden 3 kez çalıp yolladığı kumaşları yok pahasına sattığı, 4'üncü kez hazırladığı 16 top kumaşı götürmek isterken yakalandığı bildirildi.

Yaklaşık 40 bin liralık kumaşın kayıp olduğunu ifade eden firma sahibi Mustafa Bakır, olay karşısında şok olduğunu söyledi. Bu duruma inanmakta güçlük çektiğini söyleyen Bakır, "7 yıldır yanımda çalıştırdığım ve fabrikada yatıp kalkan bu kişinin bu davranışından çok muzdarip oldum. Şikayetçiyim" dedi.

Gözaltına alınan Halil B.'nin Balıkesir Belediyesi Fen İşleri'nden emekli olduğu, bin 500 lira emekli maaşı olduğu ve tekstil fabrikasından da maaş aldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

7 YILDIR BEKÇİ OLARAK ÇALIŞTIĞI FABRİKAYI BOŞALTIRKEN YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 11:40:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 12:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?