29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

70 kişi tutuklandı!

Bursa'da devletin verdiği faizsiz kredi ve destekleme primlerini almak için kağıt üzerinde hayali çiftlikler kurdukları iddia edilen 70 kişi tutuklandı.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde devletin verdiği faizsiz kredi ve destekleme primlerini almak için kağıt üzerinde hayali çiftlikler kurup binlerce büyükbaş hayvana küpe takarak yeni kimlik oluşturdukları iddia edilen aralarında 15 kamu görevlisi ve 4 veteriner hekimin bulunduğu 70 kişi tutuklandı.Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden bir çiftçinin Tarım Bakanlığına gönderdiği ihbar mektubu, olayı aydınlattı. Devletin verdiği faizsiz kredi ve destekleme primlerini almak için kağıt üzerinde hayali çiftlikler kurulduğunun ihbar edilmesi üzerine harekete geçen Tarım Bakanlığı müfettişleri, 101 ayrı dosyayı inceleyerek rapor hazırladı. Raporda dolandırıcılık sisteminin nasıl çalıştığı ve devletin nasıl zarara uğratıldığı tüm detaylarıyla anlatıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, devletten usulsüz biçimde hayvancılık destekleme primi aldıkları iddia edilen kişileri Cumhuriyet Savcılığının izni ile takibe aldı. Yapılan incelemenin ardından bu sabah erken saatlerde Mustafakemalpaşa ilçesinin yanı sıra İzmir, Yalova, Kütahya, Balıkesir ve Bilecik'te polis ekipleri eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda; hayvanlara usulsüz olarak kimlik yerine geçen küpe çıkartıp bankadan kredi aldıkları iddia edilen, aralarında Mustafakemalpaşa Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli 4 veteriner ve 15 kamu görevlisinin de bulunduğu toplam 77 kişiyi gözaltına alındı. Dün öğle saatlerinde Mustafakemalpaşa Adliyesi'ne sevk edilen 77 kişinin savcılıktaki ifadeleri, gece geç saatlere kadar devam etti. 77 zanlıdan 70’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Olmayan çiftlikler ve büyükbaş hayvanlarla destekleme primi ve kredi alan şüphelilerin devleti 13 milyon lira zarara uğrattıkları bildirildi. Şüphelilerin köylülere ait olan arazileri sahte evrak düzenleyerek çiftlik gibi gösterip olmayan çiftliklerde binlerce büyükbaş hayvana faizsiz kredi aldıkları, sattıkları büyükbaş hayvanların kulağında bulunan barkod küpelerini denetlemeye gelen memurlara göstermek için ödünç aldıkları usulsüz yolla çıkarılan küpeleri başka hayvanlara taktıkları belirtildi. 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2013 Perşembe 14:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?