4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

70`lik dede 45 yıllık eşini öldürdü

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, erkekliğine laf atan 45 yıllık eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 70 yaşındaki sanığın yargılanmasına başlandı. Karısının, "Bana erkek lazım" demesi üzerine çileden çıktığını belirten sanık, "Çok pişmanım" dedi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen N.Y., ilk kez hakim karşısına çıktı. 45 yıllık hayat arkadaşı, 6 çocuk annesi Yosma Y.'yi erkekliğine laf attığı için sokak ortasında bıçakla öldürdüğü iddia edilen sanık N.Y., "Ameliyat olmuştum. Yaşım sebebiyle iktidarsızım. Bu yüzden bana küfür ve hakaret edip, 'Bana erkek lazım' gibi çirkin sözler söylüyordu. Olay günü de aynı şeyleri söyledi. Kapının önüne çıkıp bağırmaya devam etti. Yanına gidip ikna etmeye çalıştım. Elindeki bıçakla bana saldırdı. Dizimden yaralanınca elindeki bıçağı alıp kendisine vurmaya başladım. Kendimi kaybetmiştim. Çok pişmanım" diye konuştu.

ŞAHİDİN İFADESİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Duruşmada şahit olarak dinlenen M.D. (58) ise ifadesiyle kafaları karıştırdı. Yüksek tansiyon hastası olduğu için oturarak konuşan M.D. , "Ölen kadın, gitmek istediğini söyledi. Dede yüzüğünü istedi. Bu yüzden tartıştılar. Ölen Yosma Y., sanığın yüzüne gümüş yüzüğü fırlattı. Sanık da, 'Ben bunu değil altını istiyorum' diye bağırdı. Eşini de bu yüzden öldürdü" diyerek konuştu.

Mahkeme, ölen Yosma Y.'nin ağabeyi Ali Ü.'nün müşteki olarak dinlenmesine karar verdi. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 13:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?