3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

75 TL'lik mucize alet!

Son zamanlarda karbonmonoksit zehirlenmeleri artarken, yetkililer fiyatı 75-80 TL olan dedektörlerle ölümlerin önüne geçmenin mümkün olduğunu söyledi.

Bursa'da Isıser işletmesinin sahibi olan Selahattin Tabak (61), yaptığı açıklamada, "Bursagaz son zamanlarda tüm bacalı cihazlar için dedektör istiyor. Bunun çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu cihaz ortamda karbonmonoksit gazı oluştuğunda alarm vererek ev halkını uyarıyor.

Pilli bir cihaz ve kullanması çok basittir. Belirli bir yüksekliğe monte ediliyor. Ortadaki düğmeye basarak çalışıp çalışmadığı kontrol edilebiliyor. Doğalgaz kullanan herkese tavsiye ediyoruz. Çok faydalı bir cihaz olduğuna inanıyoruz. Gazı açılacak olan müşteriler alıyor çünkü almak zorundalar. Ama diğer kullanıcılar almıyor" dedi.

Cihazın fiyatının pahalı olmadığını söyleyen Tabak, "Fiyatı 75-80 TL arasında değişiyor. Yeni aboneler haricinde çok fazla bir talep yok. İçeride oksijen tükendiğinde, bacanın gazı çekmemesi durumunda ya da karbonmonoksit girdiği zaman alarm çalıyor" dedi.

Öte yandan vatandaşların birçoğunun söz konusu cihazdan haberdar olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?