3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

78 kişiyi dolandıran çete

Bursa'da kendilerini işadamı olarak tanıtıp piyasayı 3 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen ve aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 4'ü tutuklu toplam 11 kişilik aile çetesi hakkında 914 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Mali polis, 2 ay önce kendilerini işadamı olarak tanıtıp 78 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen çeteye yönelik, "Son Vurgun" isimli bir operasyon gerçekleştirdi. Özellikle, internete ve gazetelere ilan veren kişileri dolandırdıkları iddia edilen zanlıların, tüm mal varlıklarını kadınların üzerine yaptığı ve son derece lüks bir hayat sürdükleri belirlendi.

Tuna Mahallesi'ndeki bir malikanede yaşayan Bursaspor'un eski kalecilerinden F.H. (63) ve önceki yıllarda Bilecikspor'da oynayan oğlu S.H. (36) ve O.H. (30) gözaltına alındı. Operasyonu derinleştiren ekipler, çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen Mudanya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru R.S.'yi de yakaladı. Çetenin ailece çalıştığını belirleyen polis, 7 kişi daha gözaltına aldı.

Aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Toplam 11 şüpheli hakkındaki tahkikat sona erdi. Savcılık, "banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak, suç işlemek için örgüt kurmak, tacir veya şirket ile kooperatif yöneticilerinin dolandırılması" suçlarından dava açtı.

FUTBOLCU BABAYA 101, OĞLUNA 374 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Örgüt lideri olduğu iddia edilen Bilecikspor'un eski futbolcusu S.H.'nin 40 ayrı dolandırıcılık suçundan ayrı ayrı olmak üzere toplam 374 yıla kadar hapsi istendi. Kardeşi O.H.'nin 281 yıla kadar, Bursaspor'un eski kalecilerinden olan baba F.H.'nin de 101 yıla kadar hapsi talep edildi. Polis memuru R.S.'nin ise, "örgüt üyesi olmak ve suç eşyasını satın alıp kabul etmek" suçlarından 6 yıla kadar hapsi istendi. Tüm şüphelilerin toplam 914 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca 3 kişi hakkında da ek takipsizlik kararı verildi.

Hazırlanan 60 sayfalık iddianamede, örgüt lideri olan S.H. ve O.H. kardeşlerin, ailesi gibi Tuna Mahallesi'ndeki malikanede oturmadıkları, sık sık ev kiralayıp iş değiştirerek son derece lüks bir hayat sürdükleri, kendilerini işadamı gibi tanıttıkları belirtildi. Kendileriyle ticari ilişkiye giren kişileri dolandıran zanlıların, adlarına herhangi bir mal, gayrimenkul ile nakit olarak para ve banka hesabı bulundurmayarak haklarında açılan icra takiplerinden kurtuldukları tespit edildi. Dolandırıcılığı bir meslek haline getirip, bu yolla geçimlerini sağladıkları ifade edilen zanlılar hakkında 11 ayrı dolandırıcılık suçundan daha önceden de dava açıldığı, yine dolandırıcılık suçundan 18 ayrı şikayet başvurusunun ise münferit hukuki ihtilaf olarak değerlendirilip takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

KÖSTEBEK POLİS ÇIKTI

Daha önce İnfaz Bürosu'nda çalışan polis memuru R.S.'nin, hakkında yakalama kararı olan kişileri çeteye bildirdiği ifade edildi. Çete tarafından dolandırılan bu kişilerin, haklarında yakalama kararı olduğu için polise müracaat edemedikleri öğrenildi. Çetenin bu şekilde pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edildi.

Dolandırıcıların, gazete ve internet ilanıyla otomobil ve gayrimenkullerini satanları bir miktar kaporayla kandırıp noter satışını üzerlerine aldıkları belirtildi. Alışverişlerinde sahte çek kullanan zanlıların çok sayıda paravan şirket kurup sık sık iş dalı değiştirdikleri öğrenildi. Toplam 914 yıla kadar hapisleri istenen zanlılar, önümüzdeki günlerde 78 ayrı müşteki ile birlikte ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:39:39
Güncelleme :10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?