4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

8 başkanla yönetilen belediye

AK Parti'den MHP'ye geçerek 29 Mart'ta seçimi kazanan Başkan Kadri Eryılmaz'ın böbrek nakli sebebiyle MHP'li 8 meclis üyesi 15'er günlük dilimler halinde belediyeyi yönetirken, işlerin aksadığını söyleyen muhalefet duruma tepki gösterdi.

Müşküle köyündeki muhtarlık seçimlerinde delilerin aza seçilmesiyle gündeme gelen Bursa'nın İznik ilçesinde, şimdi de 8 vekil başkanla 15'er günlük dilimler halinde yönetilen belediyenin durumu konuşuluyor. Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ın böbrek nakli olmasının ardından MHP'li meclis üyeleri dönüşümlü olarak başkanlık koltuğuna otururken, İznikliler 15 günde bir başka bir vekile dert anlatmaktan bıktıklarını belirtiyor.

"BEBEKLER BİLE 15 GÜNDE YÜRÜMÜYOR"
AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın, sistemin İznik'in geleceğini kararttığını belirterek, "Belediye başkanlığı çok önemli bir makamdır. Bildiğimiz kadarıyla Sayın Başkan bu vekalet sistemini meclis üyelerinin belediye başkanlığını öğrenmeleri için uygulamaktadır. Fakat bebekler bile 15 günde yürümeyi öğrenemezken, 15 günde belediye başkanlığı gibi önemli bir görevi öğrenmek mümkün değildir. Bu sistem İznik'in geleceğini karartırken, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'a acil şifalar diliyor, belediye
başkanlarımıza da başarılar diliyoruz" dedi.

"ÇOCUK OYUNCAĞINA ÇEVİRDİLER"
CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç, vekil başkanların 15'er günlük maaş almak için değil hizmet için o makamda olmaları gerektiğini ifade ederek, "Görevli arkadaşlar imza atmayı öğrenene kadar bu süreci çoktan bitireceklerdir. Bu sistem ile İznik kaybeder. İznik'in kaderi kalkınmadır, kaybetmek değildir. Birileri bu işi yapacaksa yapsın, belediye başkanlığı gibi önemli bir görevi çocuk oyuncağına çevirmesinler" ifadelerini kullandı.

"BU SİSTEMİN FAYDASINI GÖREMİYORUZ"
SP İlçe Başkanı Fatih Çatak da, "Öncelikle Sayın Başkanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Elbette ki vekalet sistemi gerektiğinde devreye sokulmak üzere yönetimlerin kesintisiz devamlılığı için zaruridir. Ancak sistemin İznik'te olduğu şekilde işletilmesinde hangi gerekçe ve ihtiyaçla hareket edildiği belediye başkanlığı tarafından açıklanırsa biz de daha doğru bir değerlendirme yapabiliriz. Zira vekalet sisteminin bu şekilde işletilmesinde kamu lehine fayda görmemekteyiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?