2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

8 yıldır cesedine dahi ulaşılamadı

BURSA'DA 8 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENÇ KIZIN NÜFUS KAYDI SİLİNDİ

Bursa'da 8 yıl önce ortadan kaybolan Hediye Handan Çakal'ın (19) nüfus kaydı, ailesinin açtığı dava sonucu silindi. Genç kızın kaybolma olayı Ergenekon iddianamesinde de yer almıştı.

Kaplıkaya Mahallesi'nde oturan Hediye Handan Çakal (19), 8 yıl önce dershaneye gitmek için evinden ayrılmış, annesi Fatma Çakal'ın tüm çabalarına rağmen genç kızdan bir daha haber alınamamıştı. 2005 yılında, İstanbul Emniyeti hırsızlık suçlaması ile T.G. (50) ve O.D.'yi (36) gözaltına aldı. Bu iki zanlıdan T.G., nezarethanede vicdan azabına dayanamayarak hırsızlık için gittikleri Bursa'da yol kenarında kaçırdıkları bir kızı Sakarya'nın Pamukova ilçesi yakınlarında tecavüz ederek öldürdükten sonra yol kenarına attıklarını itiraf etti. Genç kızın cesedinin bulunamaması ve başka hiçbir delil olmaması nedeniyle 8.5 aydır tutuklu yargılanan O.D. beraat etti. 20 yıl hapis cezasına çarptırılan T.G.'nin avukatı ise dosyayı temyiz etti. T.G.'nin ikrarının suçu kanıtlamadığını belirten Yargıtay, genç kızın öldüğünün kesin olarak tespiti için cesedin aranmasına devam edilmesine ve şahsın yer göstermesine göre civarda oturanların ifadelerinin alınmasına karar verdi. Yargıtay'ın dosyayı bozması üzerine, yerel mahkeme T.G.'nin tahliyesine karar verdi.

Bu arada Ergenekon davasının 3. iddianamesinin ek klasörlerine göre, tutuklu sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinden Bursa'da 6 yıl önce aniden ortadan kaybolan ve cesedi bulunamayan 19 yaşındaki Hediye Handan Çakal cinayetiyle ilgili belgeler çıktı. Belgelerin, genç kızı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan zanlılar hakkında detaylı bilgi içerdiği ifade edildi. İddianamede, O.D.'nin avukatının müvekkiline mahkumiyet kararı verilmemesi için Yarbay Dönmez'den yardım istediği iddia edildi.

Handan'ın kardeşi Merve Facebook'ta kurduğu grupla ablasını aramaya devam ederken, genç kızın annesi Fatma Çakal geçtiğimiz günlerde 8 yıldır bulunamaması üzerine kızının nüfustan silinmesi için Bursa Adliyesi'nde dava açtı. Mahkeme de genç kızın kaydının silinmesine ve üzerine kayıtlı emlak ile maaşın varislerine intikaline karar verdi. Emniyete ulaşan mahkeme kararı ile Hediye Handan Çakal'ın aranması kayıtlardan düşerken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden de fotoğrafı ve kayıt bilgileri kaldırıldı.

BURSA'DA 8 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENÇ KIZIN NÜFUS KAYDI SİLİNDİ
BURSA'DA 8 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENÇ KIZIN NÜFUS KAYDI SİLİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2011 Cuma 12:16:03
Güncelleme :14 Ocak 2011 Cuma 18:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?