6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

88. kurtuluş coşkusu

BURSA'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamaları, Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nın temsili kurtarılışı ile başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu ve Bursa Mehter Takımı'nın konseriyle startı verilen kurtuluş kutlamaları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Coşkulu gecede, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerinden oluşan milis kuvvetleri, Bursa'nın kurtuluşunu temsili olarak canlandırdı. Türk Bayrakları ile koşarak Tarihi Belediye Binası'nın önüne gelen milis kuvvetleri, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında Türk Bayrağı, göndere çekildi ve ardından Orhangazi Camii'nden kurtuluş selası okundu.

Daha sonra milis kuvvetleri temsilcisi Türk Bayrağı'nı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ'a teslim etti. Karadağ da bayrağı öperek teslim aldı. Bursalılar'ın gururla izlediği törene, Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi'nin nefes kesen gösterileri de renk kattı. Her yaştan vatandaşın heyecanla izlediği törende, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Jandarma Binbaşı Mesut İnan da hazır bulundu. Törenin sonrasında Başkanvekili Karadağ, protokol üyeleri ve gazilerle belediye binasında bayramlaştı.

Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle Bursa'ya çifte bayram yaşatan kurtuluş törenleri, 11 Eylül Cumartesi günü (YARIN) saat 15.00'da, Atatürk Anıtı önünde yapılacak programla devam edecek. Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası da yarın saat 14.00'da Orhangazi Parkı'nda konser verecek.

BURSA'DA KURTULUŞ COŞKUSU
BURSA'DA KURTULUŞ COŞKUSU
BURSA'DA KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 23:45:00
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 09:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?