4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AB bilgi yarışması finali yapıldı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 16 ildeki liseler arasında düzenlenen “Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri” konulu bilgi yarışmasının Bursa finali yapıldı.

BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda, üç merkez ilçeden finale yükselen Yıldırım Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Osmangazi Ali Osman Sönmez Fen Lisesi ve Nilüfer Ali Karasu Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı. 15 sorudan 11’ini doğru cevaplayan Ali Karasu Lisesi Bursa birincisi oldu.

Final yarışmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Albay, Osmangazi İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Cengiz Yılmaz ve İbrahim Ataman, okul müdürleri, BTSO AB-Dış Ekonomik İlişkiler Müdürü Dinçer Emir ve öğrenciler takip etti. Finalde yarışan öğrencilere belgeleri Recai Albay ve Dinçer Emir tarafından verildi.

AB Bilgi Bürosu'nun bulunduğu 16 ilde düzenlenen yarışmalarda birinci olan okullar haziran ayında Ankara’da yapılacak Türkiye finallerine katılacak. Türkiye birincisi olan okulun 4 öğrenci ve bir öğretmeni 3 gün 2 gecelik Brüksel ve Prag gezisi ile ödüllendirilecek. Diğer il birincilerine ise çeşitli hediyeler takdim edilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?