4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AB desteğiyle iş sahibi oldular

AB DESTEKLİ PROJE İLE İŞ SAHİBİ OLDULAR

Kadınlara ve gençlere iş imkanı sunmak için Türkiye'nin AB ile ortaklaşa başlattığı ve Uludağ Üniversitesi ile Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin katkıları ile yürütülen hibe programı "Kullan-Kazan K-2" projesinde 9 aylık eğitim süreci sona erdi. Kalıpçılık ile plastik enjeksiyon pres operatörlüğü eğitimi alan toplam 180 kursiyerin yüzde 35'i hemen işe yerleştirildi.

Bir yıldır CNC tezgahlarda kalıpçılık ile plastik enjeksiyon pres operatörlüğü eğitimi alan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonunda düzenlenen törende, eğitimini derece ile tamamlayan gençlere başarı belgeleri verildi.

Törende konuşan UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yazıcı, bir yıl önce başlayan eğitimlere 1500 kişinin başvurduğunu ancak bunların arasından sadece 180 kişiyi eğitime alabildiklerini söyledi. CNC tezgahlarda kalıpçılık eğitimine 18-24 yaş arasında 90 erkek, plastik enjeksiyon pres operatörlüğünde ise 18-30 yaşlarında 90 kadının teorik ve uygulamalı olarak eğitimden geçirdiklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Yazıcı, tüm kursiyerlere haftada 28'er Avro da harçlık verildiğini söyledi.

Projede 61 firmanın kendilerine destekte bulunduğunu ifade eden Doç. Yazıcı, eğitimler sırasında gerçek anlamda bir üniversite-sanayi iş birliğine şahit olduklarını kaydetti. Eğitim alan kursiyerlerin yüzde 35'inin daha şimdiden işe yerleştiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yazıcı, "Ekonomik krizin etkileri azaldıkça bu oranın daha da yükseleceğinden hiç kuşkumuz yok" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz de yaptığı konuşmada, "Kullan-Kazan" projesinin üniversite-sanayi iş birliği açısından çok yararlı ve başarılı bir örnek olduğunu belirterek, buna destek veren herkese teşekkür etti. Projeyi, gençlere ve özellikle de kadınlara meslek edindirdiği için çok önemsediklerini dile getiren Cengiz, her zaman bu tür projelere açık olduklarını söyledi.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul da, sektöre teknik eleman yetiştirme konusunda yaşanan sıkıntıları aşma konusunda bu projenin çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

AB mali yardımı kapsamında, Türkiye İş Kurumu koordinasyonunda Bursa'da yürütülen Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı, kadın ve gençleri eğitip, bunların istihdam edilmesini hedefliyor. 208.500 Avro'luk bütçenin yüzde 11'i Uludağ Üniversitesi ve Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği tarafından sağlandı. Kursiyerler, haftanın iki günü Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Kalıpçılık Programı laboratuvarında teorik ve uygulamalı eğitim alırken, haftanın dört günü ise firmalarda pratik yaptı.

AB DESTEKLİ PROJE İLE İŞ SAHİBİ OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:17:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 23:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?