4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AB desteğiyle iş sahibi oldular

İŞSİZ GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLDU

Bursa'da, Genç sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) ve Tophane Endüstri Meslek Lisesi tarafından AB desteğiyle gerçekleştirilen 'Kadınlara ve Gençlere Yeni Fırsatlar' eğitimi sona erdi.

Endüstriyel elektrik, elektronik bakım ve onarım konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik 'Kadınlara ve Gençlere Yeni Fırsatlar' projesi tamamlandı. 64 kursiyerin katıldığı eğitim programının sertifika töreni Efehan Otel'de yapıldı. Programda konuşan Tophane Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Rahmi Özyurt, AB destekli eğitim projesinin birçok gencin meslek sahibi olmasını sağladığını söyledi. İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Murat Kurt, bu tür eğitimler sayesinde meslek sahibi olmayan gençlerin ve bayanların istihdam edildiğini kaydetti.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün, Bursa sanayisinin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim programlarına destek verdiklerini belirterek, "Kalifiye eleman konusunda ciddi sıkıntılar var. AB fonlarıyla yapılan bu proje sayesinde işsiz gençlerimiz ve kadınlarımız istihdam edildi" dedi.

Konuşmaların ardından kursları başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

İŞSİZ GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLDU
İŞSİZ GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 09:55:00
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 12:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?