4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AB'den Yıldırım Belediyesi'ne tam not

Yıldırım Belediyesi tarafından yürütülen, Uludağ Üniversitesi ile Besob’un ortaklığıyla devam eden "AB destekli 80 işsize istihdam" projesi Avrupa Birliği heyeti tarafından yapılan denetlemeden tam puan aldı.

Proje, 12 aylık sürecinin 5 ayını geride bırakırken, geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Bağımsız Denetçisi ve Bursa İl Müdürlüğü temsilcileri denetimden geçirildi. Yapılan denetim ve izlemelerin ardından kurslara tam puan veren denetçiler, bu projenin diğer AB kredili çalışmalara örnek olması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım'da yaşayan dezavantajlı grup içersinde yer alan 80 kadın ve gence verilecek olan mesleki eğitimler ve rehabilitasyon programları sonunda, topluma ve işgücü piyasasına entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığı proje kapsamında yapılan incelemelerde Eğitim Koordinatörü U.Ü. Öğretim üyesi Şahin Melih Serengil ve U.Ü. Öğretim üyesi Yaser Gürsoy, denetçilere projede gelinen noktayla ilgili bilgi verdi.

Toplantı sonrası kursları gezen denetçiler, önce Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası giriş katında bulunan bilgisayarlı muhasebe, büro yönetimi ve sekreterlik, dış ticaret kurslarını gezerek ilk ürünlerini sergileyen konfeksiyon kursiyerleri ile bol bol sohbet etti. Denetçiler, bayanların el emeği ile diktikleri ürünleri çok beğendiğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:28:57
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 15:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?