6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Acemi kadın sürücü dehşet saçtı

ACEMİ KADIN SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI

Bursa'da sürücü kursu aracıyla eğitim gören acemi kadın sürücü, 3 kamyonun karıştığı zincirleme kazaya sebep oldu.

Kaza, merkez Yıldırım ilçesinde Millet Mahallesi ışıklarında meydana geldi. İddiaya göre, çevre yolunda araç kullanmayı öğrenen kadın sürücü N.C., 16 K 2149 plakalı otomobili kullanırken aniden şerit değiştirdi. Acemi sürücünün arkasında seyreden ve önündeki aracı sollamaya çalışan 16 VZL 90 plakalı kamyonun şoförü, kadın sürücünün aniden önüne kırması üzerine frene bastı. Fren yapan 16 VZL 90 plakalı kamyona, arkadan gelen Abdurrahim Sevinç (32) idaresindeki 16 J 2051 plakalı kamyon çarptı. Önündeki

kamyona çarpan araca ise onun arkasından gelen ve mahalle yakınlarındaki şantiye alanına giden Ertan Toplu idaresindeki 16 CBP 74 plakalı beton mikseri çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki kamyonun ortasında kalan araçta sıkışan Nurettin Tayran (38), sıkıştığı yerden cep telefonu ile yakınlarını arayarak Kürtçe, "Ben araçta sıkıştım. Hemen gelin" diyerek yardım istedi. Kaza mahalline gelen itfaiye ekipleri tarafından yaralı sıkıştığı yerden çıkarıldı. Aynı araçta bulunan Abdurrahim Sevinç (32) ise yaralandı.

Yaralılar Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı Abdürrahim Sevinç, "Biz yolda giderken sürücü kursuna ait araç aniden önümüze çıktı. Daha sonra kendisi önündeki kamyona çarpmamak isterken bizim kaza yapmamıza sebep oldu. Eğitim aracının ana yolda ne işi var? Ben bile ana yola çıkarken korkuyorum" dedi.

Beton mikserini kullanan sürücü Ertan Toplu ise, "Yolda seyir halindeyken önümdeki araç kaza yaptı ve aniden durdu. Ben de arkadan ona çarptım. Gördüğüm kadarıyla kazaya sebebiyet veren, ana yolda eğitim gören sürücü kursuna ait araç" dedi.

Sürücü kursu hocası Hacer B. ise, kazaya kendisinin sebebiyet vermediğini, arkadan gelen kamyonun kendilerini sollamak istediğini, bu esnada kazanın meydana geldiğini iddia etti. Kazayı haber alan ve olay yerine gelen Abdurrahim Sevinç'in yakınları, kazaya sebebiyet verdiği ileri sürülen acemi kadın sürücü ve kurs hocasına tepki göstedi.

Ana yolda eğitim aracının seyrine izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Sevinç'in yakınlarını polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlar sakinleştirdi. Kazaya şahit olan vatandaşlar, eğitim aracını kullanan bayanın kazadan sonra direksiyona kurs hocasını oturttuğunu ileri sürdü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ACEMİ KADIN SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI
ACEMİ KADIN SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI
ACEMİ KADIN SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:03:05
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 15:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?