29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Acemi şoför durağa daldı!

Bursa’da aşırı hızla seyreden bir otomobil durakta otobüs bekleyenlerin arasına daldı. Kazada 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralı çocuklardan birisi yoldan geçen bir otomobille hastaneye kaldırılırken, yaralı annenin ise “Çocuklarım nerede?” demesi yürekleri dağladı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi üzerinde meydana geldi. Aşırı hız yaptığı iddia edilen L.İ. yönetimindeki 16 NJA 45 plakalı otomobil, otobüsler için tahsis edilen emniyet şeridine girmek istedi. Bu sırada hızını alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybeden genç sürücü, otobüs durağının yanındaki 4 kişiye çarptı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, yaralılar etrafa savruldu. Kaza sonrası otobüs durağında bekleyen vatandaşlar, hemen yaralılara müdahale etmek istedi.

YARALI ÇOCUK OTOMOBİLLE HASTANEYE KALDIRILDI

Kazanın ardından yerde yatarak şuurunu kaybeden yaralı bir çocuğu kucağına alan vatandaş, yola çıkarak bir otomobili durdurdu. Otomobile binen duyarlı vatandaş, çocuğu Devlet hastanesine kaldırıldı. Vatandaşlar, yaralı anne ve çocukların yanından bir an olsun ayrılmadı. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, yaralanan vatandaşlara ilk müdahalelerini yaptı.

ANNESİNİ YARALI GÖRÜNCE
Annesinin yaralı halini gören çocuğun, “Annem yaşayacak mı? Onu bu hali kim yaptıysa döveceğim” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan yaralı çocuğun vatandaşlar yüzünü yıkayarak kendine gelmesini sağladı. Annesinin yanına gelerek moral veren minik çocuğu vatandaşlar sakinleştirmek için çaba sarf etti. Yaralı çocuk, annesinin yanından bir an olsun ayrılmadı.

ANNENİN EN ACI FERYADI

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından sedyeye konulan anne ise “Çocuklarım nerede?” demesi herkesin yüreklerini dağladı. Annesinin ambulansa nakledildiğini gören çocuk ise “Ben annemle gelebilir miyim lütfen?” diyerek sağlık ekipleri ile görüştü. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan minik çocuğu da tedavi ederek annesinin yanına getirdi.Kazada yaralanan diğer 2 çocuk ise olay yerine gelen diğer sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından ambulansa nakledildi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER
Durakta ölümden dönen diğer vatandaşlar ise olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Görgü tanıkları, “Kazadan önce 4 kişi kaldırımda yavaş yavaş yürüyorlardı. Bir anda otomobil direksiyonunu kırdıktan sonra yayaların arasına daldı. Otobüs durağının yanında aileye çarptı. Sürücünün hızı vardı. Otobüs şeridine girince direksiyon hakimiyetini toparlayamadı. Sürücü daha sonra yaralılar öldü mü kaldı mi diye yanıma geldi” dedi.

EHLİYETİNİ YENİ ALAN SÜRÜCÜNÜN FECİ KAZASI

Kazaya sebep olan genç sürücü L.İ. ise kazanın ardından şok geçirdi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü, olay yerine gelen yakınlarına sarılarak ağladı. Ehliyetini Ocak ayında aldığı öğrenilen sürücü, daha sonra ekip otosuyla polis merkezine götürüldü.Kazanın ardından yol kenarındaki bir fidan da kaldırıma savrulurken, otomobil olay yerine gelen çekici ile kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmasına devam ediyor. 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi 11:29:19
Güncelleme :25 Şubat 2013 Pazartesi 11:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?