3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Acemi şoför' operasyonu

Bursa'da polis tarafından gerçekleştirilen Acemi Şoför Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan 105 kişi hakkında, toplam 655 yıla kadar hapis talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Alınan bir ihbar üzerine polisin 20 gün önce gerçekleştirdiği operasyonda, 2 ila 3 bin YTL karşılığında sınava girmeden sahte belgelerle kamyon ve TIR ehliyeti verdikleri iddia edilen sürücü kursu sahibi, müdürü, çalışanları ve sağlık kuruluna girmeden rapor verdiği öne sürülen bir doktor ile bu sayede ehliyet alan onlarca kişi hakkında işlem yapıldı. Adliyeye toplam 105 kişinin sevk edildiği Acemi Şoför Operasyonu ile alakalı Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ise sona erdi.

Çete üyelerinin çevre illerden de "sınavsız ehliyet verdiklerini" ifade edip, müşteri toplayarak sahte belgelerle devleti 39 bin 58 YTL zarara uğrattıkları belirtilen 50 sayfalık iddianamede, kurs yöneticileri ve çalışanları ile bir doktorun da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında "devleti dolandırmak", "evrakta sahtecilik" ve "çete" suçlarından toplam 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Söz konusu kurstan sınavsız ehliyet aldıkları iddia edilen ve aralarında doktorlar ile bir avukatın da bulunduğu 92 kişi ise "evrakta sahtecilik" suçundan 5'er yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

Haklarında toplam 655 yıla kadar hapis talep edilen tüm şüpheliler, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?