3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Acı haberi bakan verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, göçük altında kalan 19 işçinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Dinçer, cesedine ulaşılan işçilerden ikisinin isimlerinin Ali Kazan ve İzzet Kuşoğlu olduğunu kaydetti.

Dinçer, maden ocağının Mayıs ayında en son denetiminin yapıldığını, ocağın eksikliklerinin tespit edildiğini ve onların da Aralık ayına kadar tamamlanmak üzere kendilerine talimatlandırıldığını açıkladı.

 Göçük altında kalan işçilerin kimlikleri belirlendi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen göçüğün altında mahsur kalan işçilerin kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, maden ocağında mahsur kalan 19 işçinin isimleri şöyle:
Şenol Kurt, Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunis Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin.

 Göçüğe dinamit patlaması neden oldu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa ilçesinde maden ocağındaki göçüğün, bir dinamit patlatılmasının akabinde meydana geldiğini söyledi.

Harput, yaptığı açıklamada, dün akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olaya ilk olarak firmanın kendi kurtarma ekiplerinin müdahale ettiğini, sonrasında Sivil Savunma Müdürlüğü, AKUT, Kütahya, Balıkesir Dursunbey ve Manisa Soma'dan gelen ekiplerin kurtarma çalışmalarına dahil olduğunu bildirdi.

Şu an bölgede 4 ekibin kurtarma çalışmalarını devam ettirdiğini anlatan Harput, ''Ocakta yapılan çalışma sırasında bir dinamit patlatılmasının akabinde malum göçük meydana gelmiş. Olayın meydana geldiği yer de 220 ila 250 metre derinlikte'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 09:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?